Lifestyle

Herkenbaar als je besties hebt die vegan zijn


Grote kans dat je een vriendin hebt die vegetarisch of vegan is, omdat steeds meer mensen geen of minder vlees eten. Supergoed natuurlijk, maar soms loop je ook tegen grappige dingen aan. Deze dingen herken je namelijk sowieso als een van je vriendinnen vegan is!

1. Ze heeft de Netflix-docu’s Cow Spiracy en What the Health sowieso gezien (en praat er af en toe nog over)

Je vriendin die vegan is heeft zeker de bekende Netflix-docu’s gezien. Als het over koemelk gaat, haalt ze bijvoorbeeld feitjes aan uit Cow Spiracy. ‘You can’t be an environmentalist and eat animal products!’ En oké, soms heeft ze misschien best een punt… 

via GIPHY


2. Ze tagt je op Instagram in posts van Huh Is This Vegan?
Sommige dingen in de supermarkt zijn accidentally vegan, per ongeluk vegan dus. Als een van je vriendinnen vegan is, volgt ze ongetwijfeld dit Instagramaccount dat deze producten in de gaten houdt. En soms tagt ze je dan bij een foto van een taart uit de supermarkt die vegan is, om samen een keer te gaan eten. Lief!

via GIPHY


3. Als jullie koffie gaan drinken, heeft ze een favoriete soort melk
Geen koemelk voor haar, maar ze heeft zéker een andere favoriete soort melk. Misschien bestelt ze altijd een latte met havermelk, een cappuccino met amandelmelk of gaat ze voor sojamelk. Ze weet ook precies welke melk het beste schuimt. Superhandig, want je kunt haar altijd appen als je zelf voor het schap in de supermarkt staat. 

via GIPHY


4. Ze is blij als ze een vegan vervanger ontdekt
Vegan kaas voor over de pasta of zelfgemaakte pizza? Zij is er helemaal blij mee, want ze heeft het sinds ze veganistisch is niet meer gegeten. Wie wist dat iemand zo blij kon zijn met kaas?!

via GIPHY


5. Als je bij haar komt eten, kookt ze superlekker
Vegan eten is steeds makkelijker, zeker nu er meer vleesvervangers zijn. Als je bij je vriendin thuis gaat eten, kookt ze dan ook superlekker. Je merkt niet eens dat het de maaltijd die ze heeft gemaakt vegan is! Zij weet namelijk precies hoe ze iets moet klaarmaken. Je kunt zelfs bij haar terecht voor vegan toetjes

via GIPHY


6. Ze respecteert jouw keuzes ook
Natuurlijk praat ze graag over minder vlees eten of vegan leven, maar als je het niet precies zoals haar doet vindt ze dat ook oké. Als je een sterke vriendschap hebt met je vriendin die vegan is, houden jullie rekening met elkaar. Komt ze bij jou eten? Dan kook je vegan. Als jullie ergens gaan lunchen en jij wilt carpaccio, is dat ook helemaal goed.

via GIPHY

Beeld: iStock

Must reads 👀