Lifestyle

Colourful: dit zegt je lievelingskleur over je persoonlijkheid

kleuren-persoonlijkheid

Kleuren! Het is net alsof ze een prachtige taal van emotie en expressie vormen. Wist je dat je favoriete kleur eigenlijk veel kan onthullen over je persoonlijkheid? Het is een interessant fenomeen dat ons een glimp geeft van wie we echt zijn. Of je nu houdt van opvallende tinten zoals rood en geel, of juist de voorkeur geeft aan de rustgevende vibes van blauw en groen, jouw favoriete kleur kan echt veel zeggen over jou als persoon.

Rood – agressief & passievol, dominant & durfal

Bij de letter D van Dominant hoort de kleur rood. Jouw communicatiestijl valt vooral op door zelfverzekerdheid, resultaatgerichtheid en assertiviteit. Je schuwt confrontaties en conflicten niet, stelt vragen en durft risico’s te nemen. In stressvolle situaties kan je soms té direct zijn, wat arrogant kan overkomen. Bij kennismakingen geef je stevige handdrukken, maak je direct oogcontact en spreek je luid en duidelijk. Girl boss. 

Wat betreft mode, let op bij het dragen van rood. Je hoeft niet altijd het middelpunt van de belangstelling te zijn, dus kies je momenten zorgvuldig. Deze eye-catcher kleur functioneert als stimulans voor je hongergevoel. Rood spoort je namelijk aan om te gaan eten.

Blauw – betrouwbaar, assertief & weldoordacht

Jij straalt betrouwbaarheid, zorgvuldigheid en kritisch denken uit. Dit komt tot uiting in de weloverwogen beslissingen die je neemt. Je bent gefocust op feiten, analyses en resultaten, en hebt oog voor detail. In interactie met anderen kom je bedachtzaam over en ben je vaak degene die de waarom-vraag stelt. Je maakt bewust oogcontact en vormt je mening op basis van gegevens en indrukken. Let wel op dat je niet te veel in de details verstrikt raakt!

Wat betreft mode, blauw is de perfecte kleur om assertiviteit uit te stralen. Het staat symbool voor stabiliteit en kracht, en symboliseert betrouwbaarheid, wijsheid, loyaliteit, eerlijkheid en expertise. Draag deze kleur dus gerust wanneer je deze eigenschappen wil benadrukken, zoals bijvoorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek of een ontmoeting met je in laws.

Paars – luxe, formeel & niet in een hokje te plaatsen

Wat jou uniek maakt, is jouw veelzijdigheid. Je past je moeiteloos aan verschillende situaties aan. Soms sta je stralend op het podium, terwijl je op andere momenten liever op de achtergrond blijft. Met jouw vurige temperament ben je in staat om allerlei mensen te ontmoeten en je beschikt over diverse talenten. Het is belangrijk om deze talenten volledig te benutten! Tegelijkertijd is het essentieel dat je trouw blijft aan je eigen identiteit en je niet laat beïnvloeden door de verwachtingen van anderen.

Wat betreft mode, staat paars symbool voor luxe en stijl. Omdat deze kleur niet veel voorkomt in de natuur, was het vroeger duurder om paars te produceren, vandaar de associatie met luxe. Paars leent zich uitstekend voor formele gelegenheden en kan goed gecombineerd worden met basiskleuren zoals grijs. De combinatie van paars en grijs heft elkaars passiviteit op en zorgt voor een uitgebalanceerde uitstraling van luxe en assertiviteit.

Geel – interactief & enthousiast

Jij straalt enthousiasme uit in alles wat je doet. Praten is meer jouw ding dan luisteren, en je bent altijd op de hoogte van de laatste trends. Je maakt beslissingen vaak op basis van je gevoel, en mensen kunnen altijd op je vertrouwen omdat je optimistisch bent ingesteld. Het is wel belangrijk om op te letten dat je niet te veel praat, want dan loop je het risico anderen niet genoeg ruimte te geven om hun verhaal te doen. Je lichaamstaal spreekt boekdelen: je komt dichtbij, maakt vriendelijk oogcontact en gebruikt expressieve gebaren.

Wat betreft mode, is geel perfect voor zonnige dagen. Jij bent actief en sportief, dus deze kleur past goed bij jouw energieke levensstijl. Geel is ideaal voor sportkleding, maar ook in een jurkje komt deze kleur prachtig tot zijn recht.

Groen – positief, harmonieus, zachtaardig & niet te beroerd om mee te denken

Als je dol bent op deze kleur, dan straal je vriendelijkheid uit. Je bent een uitstekende luisteraar en je weet precies wat echte service inhoudt. Vaak stel je de vraag ‘hoe’ om de situatie beter te begrijpen. Bescheidenheid, aandachtigheid en meegaandheid typeren jou, en je hoeft niet per se in de schijnwerpers te staan. Wanneer je in gesprek bent met iemand, hebben mensen de neiging om al hun geheimen bij je neer te leggen vanwege je warme, zachte en kalme benadering. Let echter op dat je jezelf niet te veel wegcijfert.

Wat betreft mode, staat de kleur groen symbool voor de natuur en het ‘groen’ van het stoplicht dat ‘ga!’ betekent. Deze kleur heeft een rustgevend effect op de ogen, waardoor het perfect is voor een presentatie voor een groot publiek, maar ook voor een langdurig persoonlijk gesprek met een goede vriend of vriendin.

Beeld: instagram @hannahschonberg