Lifestyle

Picture please: een ode aan de analoge camera

Tegenwoordig kan je alles digitaal doen. Je agenda, muziek luisteren en foto’s maken. Toch is er iets magisch aan het hebben van een ontwikkelde foto. De afgelopen jaren willen steeds meer mensen een analoge camera hebben, maar waarom eigenlijk? Wij hebben 5 redenen waarom jij een analoge camera wil hebben!

Why we love de analoge camera

Snel een foto maken via je telefoon. Of jouw professionele camera erbij pakken en alles zo instellen dat je de perfecte foto hebt. Tegenwoordig kan het allemaal, maar vroeger was dit anders. Dan maakte je een foto en was het nog maar de vraag of hij was gelukt. Toch heeft zo’n analoge camera iets moois. Waarom jij er een moet hebben? Dat leggen wij hieronder uit!

1. Het is een verrassing of de foto’s zijn gelukt

Bij een digitale camera zie je gelijk of een foto mooi is geworden. Ook kan je vaak het licht zo aanpassen dat een foto altijd goed lukt. Als je een foto maakt met een analoge camera is het altijd de vraag of hij is gelukt. Hierdoor worden de foto’s die je hebt gemaakt een verrassing voor jezelf.

2. Een cadeau voor een ander

Op een digitale camera kan je altijd de galerij bekijken. Je kan dus nooit stiekem een foto maken. Bij een digitale camera kan dit wel en dat is super leuk. Je moet natuurlijk niet een hele filmrol opmaken, maar het is leuk om stiekem een foto te maken op de analoge camera van iemand anders. Diegene komt er pas achter dat deze foto bestaat als het rolletje is ontwikkeld. Eigenlijk is het een klein cadeautje.

3. Je denkt bewuster na over een foto

Op een fotorol kan je een beperkt aantal foto’s maken. Je kan dus geen hele shoot houden want dat is veel te duur. Hierdoor denk je extra goed na als je een foto wil maken. Is deze situatie een plekje op mijn rol waard? Zo ja dan voelt het moment extra speciaal.

4. De kleur

Tegenwoordig zijn er filters die de look van analoge foto’s na proberen te maken. Als jij fan bent van deze oude foto look dan moet je een analoge camera kopen. Elke analoge foto ziet er zachter en romantischer uit dan een digitaal plaatje.

5. De ruis

Net zoals kleurenfilters zijn er ook veel digitale filters die de ruis van een analoge camera na proberen te doen. Het korrelige beeld van een analoge foto is heel kenmerkend. Het ziet er heel vintage uit en laat dat nou net weer helemaal hip zijn!

View post on Instagram
 

Beeld: Unsplash: Camilo Fierro

Must reads 👀