Lifestyle

Van Yes R. tot Keizer: deze Nederlandse hiphop uit de zeroes ken je nog wel

Van Yes-R tot .. Als je vroeger ook fan was van hiphop luisterde je deze muziek non-stop op je mp3-speler. Deze Nederlandse hiphop uit de zeroes ken je vast ook nog wel!

Uit elkaar – Yes-R

Had je liefdesverdriet, dan luisterde je Uit elkaar van Yes-R op repeat. De neef van Ali B was mega populair. Dit nummer kunnen we nog woord voor woord meezingen, zo vaak hebben we ‘m gehoord.

Keizer, koning, admiraal – Keizer

Ook Keizer was een rapper die heel populair was. Naast Mama Sorry, het nummer dat Keizer maakte nadat hij vast had gezeten, scoorde hij ook een hit met Keizer, koning, admiraal. Ken jij zijn hiphop uit de zeroes nog?

 

Gemengde gevoelens – Fouradi ft. Kim Lian

Ook way back: deze hiphop uit de zeroes van Fouradi! Broers Mohamed en Brahim scoorden een megahit met Gemengde gevoelens die ze samen opnamen met Kim Lian. (Ja, Kim Lian die ook de Kids Top 20 presenteerde) Het perfecte nummer als je een crush had en het allemaal even niet meer wist.

 

Mijn baby – Jayh

Jayh ken je misschien wel van zijn nummer Scoren met Donnie en Rolf Sanchez. Hij zingt namelijk nog steeds. Zijn hit van vroeger die we toen niet meer uit ons hoofd konden krijgen was Mijn baby. En let op, als je ‘m luistert heb je dit nummer binnen no-time weer in je hoofd. Je bent gewaarschuwd!

 

Tijdmachine – Dio ft. Sef

Als we aan hiphop uit de zeroes denken, kunnen we natuurlijk niet om het iconische duo Dio en Sef heen. Tijdmachine was ontzettend populair. Zelfs als je normaal geen hiphop luisterde, kon je niet om dit nummer heen. Funfact: in de videoclip speelt oud-TMF’er Valerio Zeno ook een kleine rol!

 

Superheld – Baby

De echte hiphoplovers kennen die nummer ongetwijfeld: Superheld van Baby. Dit nummer kwam heel vaak langs op FunX! Ken jij ‘m nog?

 

Vlinders – Brainpower & Dicecream

Las je vroeger ook de boeken van Carry Slee? Dan ken je deze hiphop uit de zeroes zeker, Vlinders was namelijk de soundtrack van de film Afblijven. (Nog een keer kijken? Alle films die gebaseerd zijn op de boeken van Carry Slee staan gelukkig op Netflix!)

 

Beeld: iStock