Lifestyle

Deze 3 boeken over Black Lives Matter zijn zeker het lezen waard

Deze week is het een jaar geleden dat George Floyd door politiegeweld om het leven kwam. Vanaf dan werd de Black Lives Matter-beweging nog veel bekender. Wil je je verdiepen in dit onderwerp? Deze 3 boeken over Black Lives Matter zijn zeker het lezen waard. 

The Hate U Give – Angie Thomas 

Als het over boeken over Black Lives Matter gaat, kun je niet om deze young adult van Angie Thomas heen. In The Hate U Give volgen we Starr die met een vriend naar een feestje gaat, als ze naar huis rijden worden ze plots aangehouden door agenten. Het ergste wat je kunt bedenken gebeurt: de vriend van Starr wordt doodgeschoten. Na dit incident volgen we hoe Starr worstelt met zichzelf als een zwart meisje op een witte school en hoe ze zich uit moet spreken tegen dit politiegeweld. Een heel tof boek (er is trouwens ook een film van!) dat je zeker moet proberen, zelfs als je niet zo’n lezer bent. Dit is een boek waar je doodheen vliegt.

Hier bestel je The Hate U Give van Angie Thomas 

 

 The Hate U Give boeken over black lives matter

 

Echte Amerikaanse jongens – Jason Reynolds & Brendan Kiel

Een van de andere boeken over Black Lives Matter die we je aanraden is Echte Amerikaanse jongens van Jason Reynolds en Brendan Kiel. In Echte Amerikaanse jongens volgens we twee vrienden, Rashad en Quinn. Ze zijn allebei echte Amerikaanse jongens, alleen is Rashad een zwarte jongen en Quinn een witte jongen. Als Rashad op een vrijdagavond even snel naar de supermarkt gaat, eindigt hij buiten op de stoep terwijl een politieagent op hem inslaat. Quinn ziet alles gebeuren en vraagt zich later af wat hij moet doen, zeker als het in het land steeds meer over politiegeweld en racisme gaat. 

Hier bestel je Echte Amerikaanse jongens van Jason Reynolds & Brendan Kiel

echte amerikaanse jongens

Waarom ik niet meer met witte mensen over racisme praat –  Reni Eddo-Lodge 

Als je je nog meer wilt verdiepen, maar liever non-fictie leest dan is Waarom ik niet meer met witte mensen over racisme praat misschien wel wat voor je. De titel klinkt best heftig, maar als je het verhaal van Reni Eddo-Lodge ga je steeds meer begrijpen waarom ze het boek zo heeft genoemd. Dit boek leert je onwijs veel over racisme en discriminatie, van subtiele vooroordelen die mensen hebben tot ongelijkheid in de samenleving. Na Black Lives Matter een goed boek om op je lijstje te zetten. 

Hier bestel je Waarom ik niet meer met witte mensen over racisme praat van Reni Eddo-Lodge

boeken over black lives matter racisme

Beeld: Pexels

Must reads 👀