Lifestyle

Nog nooit klaargekomen tijdens de seks? Deze bekkenbodem spieren oefeningen helpen je!

Niet iedereen komt klaar tijdens de seks. Zo blijkt uit onderzoek dat zelfs 1 op de 4 vrouwen weinig of zelfs nooit klaar komt tijdens de seks. Maar je bent echt niet de enige. Er zijn manieren om je bekkenbodem spieren te trainen met oefeningen, zodat je de volgende keer makkelijker climact tijdens de seks.

Bekkenbodem spieren oefeningen voor tijdens de seks

★ Leer je lichaam kennen
De meeste vrouwen komen klaar door stimulatie van de clitoris. Vaak denken mannen dat vrouwen alleen kunnen klaarkomen doordat de penis in de vagina komt. Maar 9 van de 10 keer komt de vrouw hier niet van klaar. Leer daarom als vrouw je lichaam goed kennen. Wat vind jij fijne plekjes om aangeraakt te worden? Voel en experimenteer met jezelf. Het allerbelangrijkste: geniet.

★ Train je bekkenbodem spieren met deze oefeningen
Je kan je bekkenbodemspieren trainen. Hierdoor zal de kans op klaarkomen tijdens de seks groter worden. Hoe je dit doet? Je moet er eerst even achter komen waar deze spieren zich bevinden. ga wanneer je moet plassen naar de wc en houdt tussendoor even je plas op. Dan zul je gelijk voelen waar je bekkenbodemspieren zitten.

Bekkenbodem spieren oefening 1:
Ga op je rug liggen met je knieën in de lucht en je voeten plat op de grond. Houd je armen langs je lichaam met de rug van je hand op de grond. Breng nu langzaam je heupen omhoog en span je bekkenbodemspieren aan. Houd je heupen circa 10 seconden in de lucht voordat jij je heupen laat zakken en je spieren ontspant

Bekkenbodem spieren oefening 2:
Voor deze oefening neem je een staande houding aan. Je zet je benen iets uit elkaar op heuphoogte. Verplaats je gewicht nu naar de hak van je voet, zodanig dat je niet naar achteren valt. Ga vervolgens door je knieën, met je kont zo ver mogelijk naar achteren. Zorg ervoor dat je tijdens deze beweging je tenen los van de vloer kunt wiebelen om te achterhalen of je nog steeds op de achterkant van je voet rust

Bekkenbodem spieren oefening 3:
Bij deze houding kun je zitten, liggen of staan. Plaats een voorwerp zoals een tennisbal, een voetbal of een ander hard voorwerp dat niet zomaar stuk kan tussen je knieën. Zorg ervoor dat je het voorwerp net boven je knieschrijven plaatst. Knijp nu zo hard als je kunt en houd dit 10 seconden vast. Als het goed is voel je niet alleen je beenspieren, maar ook je bekkenbodemspieren.

Ten slotte kunnen vrouwen ook nog kiezen voor vaginaballetjes. Dit zijn kleine balletjes die je ongeveer 30 minuten per dag draagt in je vagina. Hoe kleiner de balletjes, hoe moeilijker het wordt om ze in te houden. Beginners doen er dus goed aan met wat grotere vagina balletjes te beginnen. Wanneer het makkelijker voor je wordt ze in te houden, kun je overgaan op kleinere balletjes. Zeker wanneer je voor het eerst vaginaballetjes inbrengt, kun je het beste op je rug gaan liggen en ontspannen. Gebruik ook wat glijmiddel. Je haalt de balletjes er weer uit door je spieren te ontspannen of juist een beetje te persen. Wanneer dat niet werkt kun je hurken, hoesten of springen. Check hieronder de balletjes.

Heb je last of zelfs pijn tijdens de seks? Ga dan even langs de huisarts voor de zekerheid, je hoeft je er echt niet voor te schamen. Je huisarts kan er meer over vertellen en je hiermee helpen. Onthoud daarnaast ook dat iédereen recht heeft om van de seks te kunnen genieten. 

Lees ook:
★ 11 dingen die je moet weten voor de eerste keer seks
★ Dit is het beste tijdstip om seks te hebben voor jou

 
Bron: EasytoysBeeld: Unsplash

Must reads 👀