Dit is het beste tijdstip om seks te hebben voor jou

Lifestyle door Emma

'Timing is everything' wordt ook wel gezegd. Dat is volgens onderzoekers ook van toepassing in de slaapkamer. Meer vuurwerk in bed heeft volgens hen alles te maken met het tijdstip waarop je de liefde bedrijft. Als je meer spanning en passie tussen de lakens wilt lees dan even door, in dit artikel vertellen we je op welk tijdstip jij het beste seks kunt hebben. Dan gebeurt de rest vanzelf ;-). 

Ochtendseks, middagseks of toch liever avondseks? Iedereen heeft een ander antwoord op deze vraag en daarom is er ook niet één beste tijdstip. Dat verschilt per persoon! Daar heeft klinisch psycholoog Michael Breus ook rekening mee gehouden in zijn boek The Power of When. Hij is gespecialiseerd in slaapstoornissen en claimt dat problemen op het gebied van werk, beweging en seks niets te maken hebben met hoé je het doet, maar vooral wanneer. 

"Wanneer is de ultieme life hack. Het is zoveel makkelijker om het op een ander tijdstip te doen dan veranderen hoe je het doet", vertelt Michael aan The New York Post. In zijn boek staan 75 activiteiten met de perfecte tijdstippen waarop je die kunt uitvoeren. Hierbij houdt hij rekening met vier verschillende types, gebaseerd op jouw biologische klok: 

  • Dolfijn: intelligent, neurotisch, lichte slaper
  • Leeuw: ochtendmens, gedreven, optimistisch, heeft gemiddeld aantal uren slaap nodig
  • Wolf: nachtmens, extravert, heeft een gemiddeld aantal uren slaap nodig
  • Beer: sociaal, extravert, houdt van de zon, heeft veel slaap nodig

Ongeveer 70% van de mensen heeft seks wanneer het uitkomt. Dit is meestal wanneer jullie in bed liggen, vlak voor jullie gaan slapen. Maar dit is volgens psycholoog Michael niet ideaal. "Je wil seks hebben wanneer het testosteronlevel hoog is, dat is voor veel mensen veel vroeger op de avond. Als jouw vriend(in) een ander type is dan raadt Michael aan om een tijdstip te kiezen dat tussen jullie ideale tijden in zit. 

Dit is voor jou het beste tijdstip om seks te hebben:

  • Dolfijn: 20.00 uur
  • Leeuw: 6.00 uur of 7.00 uur
  • Wolf: 10.00 uur of 22.30 uur
  • Beer: 7.00 uur of 9.00 uur

Lees ook:

Bron
Beeld: pixabay