Lifestyle

Zomer 2021: de lekkerste zomerijsjes om zelf te maken

Snak jij naar een snikhete zomer met een lekker, koud ijsje in je hand? Hoe leuk zijn dan deze recepten om de lekkerste zomerijsjes zelf te maken? Haal de ingrediënten in de winkel, wacht even tot het zonnetje buiten flink gaat schijnen en maak je ijsjes! Check de recepten hieronder. Psst: voor alle recepten is het wel handig dat je een ijsjesvorm hebt.

5x zomer 2021 ijsjes

Yoghurt ijsje met mango ( 8 stuks)

NEED:
★ 400 gram mango
★ 300 gram magere yoghurt van Vecozuivel
★ 100 gram suiker

MAKING OF:

Meng de yoghurt met 50 ml water en 50 gram suiker tot de suiker opgelost is. Pureer de mango glad en meng hier ook 50 gram suiker door tot dit opgelost is. Neem een ijsvorm en doe hier eerst een laagje yoghurt en de ijsstokjes in en zet de ijsvorm vervolgens 2-3 uur in de vriezer tot deze laag hard genoeg is voor de volgende laag. Doe dan een laagje van het mango mengsel erop en doe het ijs weer in de vriezer. Herhaal dit nogmaals om en om en vries de ijsjes vervolgens een nachtje goed in tot ze helemaal hard zijn. Yum!

Drie kleuren ijsje ( 3 stuks)

NEED:
★ 50 gr ananas
★ 50 gr aardbeien
★ 80 ml water
★ 1 kleine perssinaasappel

MAKING OF:

Begin met de ananas laag; mix met de staafmixer 50 gr ananas met 40 ml water. Doe de stokjes in je popsicle maker en zet deze eventueel schuin. Verdeel het ananasmengsel over de 3 vormpjes en laat helemaal bevriezen. Mix met de staafmixer 50 gr aardbeien en 40 ml water. Zet eventueel je popsicle maker schuin aan de andere kant. Verdeel het aardbeienmengsel over de 3 vormpjes en laat helemaal bevriezen. Pers de sinaasappel uit. Verdeel het sap over de 3 vormpjes en laat helemaal bevriezen. Smakelijk!

Bramen-yoghurtijsjes (8-10 stuks)

NEED:
★ 115 gram water
★ 100 gram suiker
★ 1 citroen
★ 225 gram bramen
★ 375 gram Griekse yoghurt (geen magere)
★ 25 gram honing of agavesiroop

MAKING OF:

Doe het water en de suiker in een pan en breng aan de kook. Was ondertussen de citroen en haal met een dunschiller of een mesje 4 stroken van de schil af. Doe dit zo dun mogelijk, het wit is bitter. Doe de citroenschil bij het suikerwater en laat 5 minuten zachtjes koken. Giet het suikerwater door een zeef in een kom en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Zet het daarna in de koelkast en laat koud worden. Meng de yoghurt, honing of agavesiroop en het suikerwater door elkaar. Doe het in een kan of maatbeker met een tuit, dat maakt het makkelijker met schenken. Schenk in elk ijsvormpje 2 centimeter van het yoghurtmengsel en laat dit 40 minuten opstijven in de vriezer. Snijd grote bramen doormidden. Vul de ijsvormpjes met de bramen en verdeel daarna de rest van het yoghurtmengsel over de vormpjes. Doe de deksel op je ijsvormpjes en steek de stokjes in de ijsjes. Of volg de handleiding van jouw vormpjes als je andere hebt dan die wij gebruiken. Zet de ijsjes minimaal 6 uur in de vriezer. Om de ijsjes uit de vormpjes te halen kun je de vorm even kort in warm water houden. De bramen-yoghurtijsjes kun je in een stukje bakpapier wikkelen en dan in een hersluitbare diepvrieszak 3 tot 4 weken goed houden in de vriezer. Op die manier kun je je vorm weer gebruiken voor andere ijsjes.

Appelcider ijsje (8-10 stuks)

NEED:
★ 4 eetlepels Bragg appelcider
★ 3 kaneelstokjes
★ 8 hele kruidnagels
★ 6 kardemomzaden (optioneel, deze kunnen lastig zijn om te vinden)
★ 5 zwarte peperkorrels
★ 2cm verse gember, dun gesneden
★ 4 kopjes appelsap
★ 2 eetlepels wodka

MAKING OF:

Om de substantie te maken, voeg je de appelcider en kruiden en blender de ingredienten. Giet het mengsel door een zeef om de specerijen te verwijderen. Om de 18+ ijslolly’s te maken meng de optionele wodka in de appelcider. Giet het mengsel in je ijslolly vormpjes en plaats de ijslollystokjes. Vries in tot volledig ingevroren (ongeveer 3 uur). Om  evt slushies te maken, giet je 3 kopjes van het mengsel in ijsblokjes en vries je ze in (ongeveer 1-2 uur afhankelijk van je vriezer). Zodra de ciderblokjes bevroren zijn, voeg je ze toe aan je blender. Mix op hoog tot je een slushie-textuur verkrijgt. Bonusoptie: Geniet van de gekoelde appelsap met een handvol ciderijsblokjes voor een heerlijke ijsdrank. ENJOY!

Peachy ijsjes (met perzik snoep voor 6 ijsjes)

NEED:
★ 1 zakje snoep perzikjes
★ 1 blikje Sprite of 7-up

MAKING OF:

Verdeel de perzikjes over de ijsvormpjes. Kijk goed of de stokjes er nog wel in passen en herschik je perzikjes eventueel. Mochten je vormpjes echt klein zijn, dan zou je de perzikjes aan je ijsstokje kunnen prikken. Schenk de Sprite of 7-up erbij, steek de stokjes erin en plaats het geheel in de vriezer. Vier uurtjes wachten en het feest kan beginnen!

Lees ook:
✰ Dit zijn de lekkerste BBQ recepten voor de zomer van 2021
 Yummy! Zo maak je een super lekkere Flügel monchoutaart

 
Bron: EefkooktzoBeeld: Unsplash