Beauty

Tip! Met dit trucje blijft je parfum veel langer lekker ruiken

Heb jij wel eens een dure parfum gekocht dat na een paar maanden minder sterk rook? Dit gebeurt ons regelmatig en wij vinden het super zonde! Verschillende parfum-experts geven tips waardoor je parfum langer mee gaat en lekker blijft ruiken. Spoiler alert: het heeft te maken met de manier waarop jij je geurtje opbergt.

Met dit trucje gaat je parfum langer mee

Parfumflacons zien er altijd super mooi uit. Daarom zetten veel mensen de flesjes op een plek waar je ze kan zien. Dit blijkt helemaal niet goed te zijn voor je parfum! Verschillende parfum-experts geven tips om de geur van je luchtje zo lang mogelijk te behouden. Het heeft alles te maken met het opbergen van de parfum.

Bewaar het op een donkere plek

Volgens de parfum-guru van Victoria’s Secret, genaamd Mark Knitowski, is de plek waar jij je parfum bewaart super belangrijk. “Om je parfum zo lang mogelijk mee te laten gaan, kun je hem het best bewaren op een koele, donkere plek. Bijvoorbeeld in de koelkast. Zo kun je ervoor zorgen dat je geurtje tot twee jaar langer meegaat,” vertelt hij. Wow! Maar waarom is dit beter? Knitowski licht dit verder toe: “Warmte en zonlicht zorgen er voor dat de geur zijn intensiteit verliest. Dit komt door de verdamping van de parfum.” Ook kan je het flesje inwikkelen met aluminiumfolie om verdamping tegen te gaan. Carl Groenewald, de parfum-expert van Dior, is het eens met Knitowski. “Zodra je een parfum hebt gekocht en deze ongeopend is, moet je ‘m bewaren op een koele plek. Het liefst in de originele doos”, zegt hij.

Zo kan je een geur verbeteren

Is de geur minder intens geworden? Dan hoef jij je geurtje niet weg te gooien. Ook Debbie Wild, de Global Lifestyle Director van Jo Malone London schiet ons te hulp. “Door producten op te smeren, vóór je parfum opspuit, creëer je diepte en zorg je ervoor dat de geur langer op de huid blijft zitten”, vertelt ze. “Begin met het reinigen van de huid, smeer dan wat (geurloze) bodylotion op en breng vervolgens je parfum aan. De voedende werking van de huidproducten zorgt voor een goede basis voor je favoriete parfum.” We never knew! Maak maar plaats in je koelkast en sla extra veel bodylotion in. Dan gaan jouw parfums een stuk langer mee!

Check hieronder onze favoriete luchtjes:

 
Bron: Grazia.nlBeeld: Unsplash: Laura Chouette

Must reads 👀