Lifestyle

Girls Issues: “Mijn vriend kwam klaar op een plek waar ik mij niet fijn bij voelde”

Heb jij ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super genânte seksvraag? Say no more. Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je girls issues. Deze week: Shannah (20) haar vriend kwam klaar op een plek die zijn niet fijn vond.

Hoi Girlscene,

Ik heb nu een paar maanden een relatie met een jongen en we hebben al meerdere keren seks gehad. De laatste keer kwam hij klaar op een plek die ik niet fijn vond. Hierdoor kregen wij ruzie na de seks. Ik vond dat hij eerst met mij moest overleggen of ik het goed vond voordat hij daar klaarkwam. Mijn vriend was zich van geen kwaad bewust en hij wist niet dat ik het zo vervelend zou vinden. Nu begin ik aan mezelf te twijfelen. Ik heb van tevoren niets gezegd dus hij had ook niets kunnen weten. Hadden we het hierover moeten hebben? Ik vind het best lastig om over seks te praten. Hoe doen jullie dat? En hoe weet je de grens van jouw partner in bed?

Kusjes,

Shannah

Lieve Shannah,

Wat super vervelend dat je hier zo mee zit! Het is niet netjes van je vriend om zomaar ergens klaar te komen zonder het aan jou te vragen. Maar als jullie het hier nooit over hebben gehad kan hij zich ook niet aanpassen aan jouw wensen. Eigenlijk is het heel goed dat dit is gebeurd want nu moeten jullie het er wel over hebben. Je kan namelijk pas de grenzen van je partner weten als je die hebt aangegeven. Daarvoor moet je het een keer over seks hebben. Vind je dit lastig? Probeer het gesprek dan een keer te starten na de seks. Dan zijn jullie allebei heel kwetsbaar en voelt het natuurlijker om de seks te ‘evalueren’. Op dat moment kan je precies vertellen wat je fijn vond en wat je minder leuk vond. Probeer het gesprek ook casual te houden. Als je super beladen een gesprek in gaat dan is het vaak lastiger om het over seks te hebben. Als laatste is het handig om je grenzen gelijk aan elkaar te vertellen. Zo kan je daar rekening mee houden en gaan jullie nooit over elkaars grenzen heen. Als je niet weet waar die grens ligt dan kunnen jullie het ook uitproberen. Het is wel belangrijk dat jullie hierbij goed communiceren en elkaar 100% vertrouwen.

Succes met het gesprek en veel precies met het uittesten van jullie grenzen!

Veel liefs,

Girlscene

De naam Shannah is gefingeerd. Haar echte naam is bekend bij de redactie.

Lees ook de vraag van vorige week: ‘Ik had een seksdroom over mijn ex‘.

Zit jij ook met een brandende vraag? Heb je tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen en stuur je ‘Girls Issue’ in. Mail naar info@girlscene.nl.

Beeld: istock