Lifestyle

Katers we kennen het allemaal, maar welke kater heb jij wel eens?

Een typische hangover. Als je 18 bent weet je vast wel hoe een kater voelt. Je bent brak, kapot en zweert dat je nooit meer alcohol zal drinken. Het kan zijn dat je vriendin zich véél slechter voelt dan jij, terwijl jullie dezelfde drankjes en hoeveelheid gedronken hebben. Lees snel van welke kater jij last hebt.

Van welke hangover heb jij wel eens last?

✰ De ik-wil-het-niet-weten-kater

Oorzaak: sterke drank, voornamelijk wodka
Symptomen: compleet geheugenverlies

Weet je niet meer hoe je gisteren thuis bent gekomen? Dan heb jij last van deze kater. Soms is het een voordeel. Als je toch niet meer weet wat er is gebeurd is het lastig om je je ervoor te schamen right? Aan de andere kant kan het een nadeel zijn. Die ene knappe jongen waarmee je aan het praten was, hoe heette hij ook alweer? En waarom heb ik zijn nummer niet…? Tenzij je je vrienden belt om te vragen wat er is gebeurd (als zij ook niet aan deze kater lijden anders heb je er dus niks aan), zal je het nooit te weten komen.

✰ De ik-ga-nooit-meer-drinken-kater

Oorzaak: teveel van één drankje
Symptomen: hoofdpijn, overgeven en diarree

Ik ga nóóit meer drinken, echt niet! We snappen je als je dit op het moment van denkt, maar geloof ons: je liegt tegen jezelf meid. Je hebt last van je darmen, je hoofd en je moet overgeven. Niemand zal medelijden hebben met je, want het is wel je eigen schuld. Blijf dus lekker dicht bij de wc en ga even niet de deur uit. Dat is even het beste.

✰ De ik-haat-mezelf-kater

Oorzaak: overmatig drankgebruik in een verkeerde omgeving.
Symptomen: paranoïde en zelfhaat.

Ben je op een locatie belandt waar je liever niet was geweest? Een verplicht feestjke van iemand die je niet mag of kom je je ex tegen op deze locatie? Deze kater is het bewijs van een rottige avond. Althans, je hebt het jezelf wel leuk gemaakt. Maar je hebt nét iets te veel drank op waardoor je jezelf nu haat. ‘Waarom heb ik toch zoveel gedronken? Wat een gezeik…’ je kan je niet meer herinneren wat je de avond ervoor gezegd of gedaan hebt en dat zit je niet lekker.

✰ De sneaky-kater

Oorzaak: te weinig slaap
Symptomen: vol goede moed beginnen om later tot een volledig dieptepunt te komen

Na ene avond flink gedronken te hebben stap je uit bed en denkt: Huh, ik voel me echt geweldig! Het ziet er naar uit dat de kater uit blijft en je bent verrast. Maar dan… de alcohol is uitgewerkt en je voelt je zo slap als een theedoek. Pff en het is pas 15.00 uur in de middag. Je wil het liefste nu je bed in springen en gaan slapen tot morgenochtend.

✰ De onnodige kater

Oorzaak: een saaie avond leidde tot een overdaad een drank
Symptomen: depressie en (heel) veel negativiteit.

Je had je op en top klaargemaakt, want dit zou een topavond worden. Maar helaas viel die avond in het water. Om te vergeten dat dit een k*t avond was, ben je maar gaan drinken. Drank leek de beste optie om het nog naar je zin te maken. De volgende ochtend heb je spijt en denk je: was dit nu echt nodig?

Van welke kater heb jij wel eens last?

Lees ook:

★ Wow: zoveel alcohol zit er in jouw favo drankje
 Oeh: recept voor Aperol Spritz Cocktail Bombs

Bron: NsmblBeeld: iStock, Pexels