Food

Oeh: recept voor Aperol Spritz Cocktail Bombs

Als je op het terras zit, wil je het liefst je favo cocktail, de Aperol Spritz, bestellen toch? Hoe lekker zou het zijn als we een speciaal Aperol Spritz cocktail bomb recept voor je hadden? Well, this is your day. Met dit recept maak je de lekkerste Aperol Spritz cocktail bombs die je ooit hebt geproefd. Zo kom je nog beter de zomer door.

Zelf Aperol Spritz cocktail bombs maken

Het is heel simpel. De combinatie van de baking soda met het citroenzuur zorgen voor het bruisballen effect. Zorg ervoor dat je geen vloeibare oranje kleurstof gebruikt maar de poeder vorm. Zo wordt het mengsel droger en kun je er makkelijker bombs van maken.

Need:

♥ Bonbon vorm
♥ 1 eetlepel baking soda
♥ 1 eetlepel Aperol
♥ 1 theelepel sinaasappel concentraat
♥ 1 theelepel oranje eetbare kleurpoeder
♥ 65 gram poedersuiker
♥ 1,5 eetlepel citroenzuur
♥ 100 gram kristalsuiker

Making of

Giet de Aperol in een kom en voeg hier vervolgens de baking soda en het citroenzuur bij. Roer dit door totdat er geen klontjes meer in het mengsel zitten.

De rest van de ingrediënten mag je erbij gooien en roer dit ook weer goed door. Schep dit volledige mengsel in de vorm en druk het stevig aan. Zet de gevulde vorm op een droge plek, maar niet in de koelkast. Laat dit mengsel 1 á 2 uur drogen. Schenk een glas vol met prosecco. Laat de cocktail bomb in je glas vallen en kijk hoe het bubbelend veranderd in een Aperol Spritz! Heerlijk toch? Cheers.

Lees ook:

★ Alcoholallergie: als jij deze symptomen hebt kan jij beter een glas alcohol laten staan
★ Cheers: 5 redenen waarom je met je vriendin een cocktailavond moet houden

 
Bron: Favorflav | Beeld: Unsplash
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved