Lifestyle

Embrace your flaws: deze body positivity accounts op Instagram zijn perfect voor in je feed

Dat niet alle plaatjes zo perfect zijn weten we natuurlijk wel (hallo Instagram vs. reality!). Toch is het fijn om tussen de influencers wat body positive accounts te volgen. Je hoeft je namelijk niet te schamen voor je lichaam, ieder lichaam is goed genoeg. Deze Instagrammers die bezig zijn met body positivity dragen dat graag uit. En die positiviteit is perfect om toe te voegen aan je feed

1. Joann van den Herik / @joannvdherik 
Nederlands model Joann van den Herik was vroeger erg onzeker en kreeg zelfs een eetstoornis. Inmiddels gaat het beter met haar en probeert ze haar onzekerheden te accepteren. Op Instagram deelt de naast mooie plaatjes ook eerlijke kiekjes. We like!

View post on Instagram
 

2. Megan Jayne Crabbe / @bodyposipanda 
De bekendste Instagrammer als het om body positivity gaat is ongetwijfeld Megan Jayne Crabbe. Misschien ken je haar boek Body Positive Power wel, waarin ze haar verhaal uitgebreid vertelt en heel kritisch is op de dieëtcultuur. Op Instagram is ze ook superleuk om te volgen, omdat ze heel vrolijk is én tegelijkertijd kritisch. 

View post on Instagram
 

3. Mayra Louise / @mayralouise
Nog een Nederlands account over body positivity dat je echt moet volgen is het account van Mayra Louise. Mayra schreef eerder het boek Op je lijf geschreven over body positivity en deelt op Instagram ook veel over zelfliefde en onzekere momenten. Maar er komt ook veel vrolijkheid voorbij, haar fantastische outfits bijvoorbeeld. 

View post on Instagram
 

4. Stephanie Yeboah / @stephanieyeboah
Als je meer fashion én body positivity in je feed wilt, moet je absoluut eens op het account van Stephanie Yeboah kijken. In de meest kleurrijke outfits laat ze zien dat je er ook hartstikke leuk uit kan zien als je een maatje meer hebt. 

View post on Instagram
 

5. Tatjana Almuli / @tatjanaalmuli 
We sluiten het lijstje af met nog een Nederlandse account. Tatjana Almuli is namelijk onwijs leuk om te volgen omdat ze veel bespreekbaar maakt. Zo vertelt ze over haar eetstoornis en onzekerheden, maar ook over feministische onderwerpen zoals catcalling. Meer lezen over haar eetstoornis en body positivity? Ze schreef erover in haar boek Knap voor een dik meisje.

View post on Instagram
 

Beeld: iStock