News

Vamos a la playa: je kunt met je coronapaspoort naar Spanje deze zomer

Wat kijken we uit naar de tijd dat we weer lekker op vakantie mogen naar het buitenland. Laat het nu net zo zijn dat we goed nieuws voor je hebben. Met een coronapaspoort ben je weer welkom in het warme Spanje deze zomer. Kunnen we al boeken?!

Coronapaspoort voor Spanje

Vanaf juni 2021 ben je als toerist welkom in het zonnige Spanje, op voorwaarde dat je een coronapaspoort hebt. Wat dit paspoort precies inhoudt? Het is een paspoort in de vorm van een digitaal certificaat, waarop staat dat je het coronavirus al eens hebt gehad en bent genezen, gevaccineerd bent óf een negatieve pcr-test hebt.

View post on Instagram
 

Hoe werkt het coronapaspoort?

Het wordt op dit moment nog allemaal uitgezocht hoe het het beste kan werken. Maar Fernando Valdés, de Spaanse staatssecretaris van Toerisme, heeft laten weten in een overleg in Mexico dat het systeem met de coronapaspoorten vanaf volgende maand wordt getest. Als het werkt zoals het zou moeten werken, dan kan je in juni dus al met je bikini op het strand van Marbella liggen.

Nog meer landen

Het herstel van de Spaanse toeristische sector is het hoofdpunt van Valdés in het idee van het coronapaspoort. Hij waarschuwt wel: het is geen magische sleutel tot dé oplossing van alle coronaproblemen.

Lees ook:

♥ De Corona Sunrise is het drankje dat jij deze zomer wil drinken
♥ Goedkoop naar Ibiza? Met deze tips kun jij met een low budget naar dit eiland

Bron: VIVA, NU.nlBeeld: Unsplash