Lifestyle

Deze goedkope planten zijn dé musthave voor op je kamer

Wil je al heel lang goedkope planten op je kamer, maar heb je geen idee welke planten kamergeschikt zijn? Wij helpen je graag. Veel planten kunnen niet tegen bepaalde ruimtes zoals een slaapkamer en daarom moet je goed opzoek naar een geschikte plant. En we snappen je als je niet te veel geld uit wilt geven aan een plant. We hebben een paar tips voor je om goedkope planten uit te zoeken.

Juiste planten vinden

Het is soms lastig om de juiste kamerplant te vinden. wanneer je in een tuincentrum loopt, zie je zoveel plantjes die je mee naar huis wil nemen. Het is altijd verstandig om onderzoek te doen naar welke plant het beste bij een bepaalde ruimte past. Sommige planten hebben meer licht nodig dan andere of hebben een speciale hoek nodig waar ze kunnen staan (of zelfs hangen).

Begin je net aan het planten avontuur? Dan hebben we een paar tips voor je. Zoek je goedkope planten? Daar hebben we ook een paar voorbeelden van!

Planten om te beginnen

Een aantal planten die je kunt kopen om te beginnen zijn de Epipremnum aureum, Monstera deliciosa, Pilea peperomioides, Ficus elastica, ZZ-plant, Yucca, Tradescantia, Spathiphyllum, cactussen en vetplanten.

Goedkope planten voor je kamer

✰ Aglaonema ‘Silver Queen’

Ook deze plant is perfect voor op je kamer. De grond moet vochtig blijven, maar als je hem een keer vergeet water te geven, dan komt hij er wel overheen hoor.

goedkope-planten

Aglaonema Silver Bay, Bol.com (Megaplant.nl) | € 37,90

✰ Zaagcactus – Epiphyllum anguliger

Deze plant is ideaal voor een slaapkamer met weinig daglicht. Geef de Epiphyllum pas water als de aarde droog aanvoelt. Er bestaan ook bepaalde apps om je te helpen bij het verzorgen van je planten. De platte bladeren groeien alleen ’s nachts. Het is een ideale hangplant.

goedkope-planten

Epiphyllum Anguliger (Zaagcactus), Bol.com (Simplybloom.eu) | € 18,29

✰ Vioolbladplant – Ficus lyrata ‘Bambino’

De naam van deze bijzondere plant heeft de Fiscus te danken aan zijn vioolvormige bladeren (snap je hem, viool). De plant heeft wel een constante temperatuur nodig en een goede verzorging. Geef je hem regelmatig kleine scheutjes water, dan komt hij het best tot zijn recht. Je kan de plant terug snoeien als je hem te groot vindt worden.

goedkope-planten

Ficus Lyrata Bambino & Robusta, Bol.com (Bloomique NL) | € 25,95

✰ Calathea zebrina

Deze prachtige plant sluit ’s nachts zijn bladeren en gaan in de ochtend vanzelf weer open. Hoe gaaf?! De plant maakt ene beetje geluid, dus je moet niet schrikken als de plant zijn bladeren weer uitvouwt. De Calathea heeft ook nog een bepaalde werking: hij zuivert de lucht. Deze plant krijgt graag twee keer per week een beetje water. Vindt hij fijn. 🙂

goedkope-planten

Calathea zebrina – Calathea zebrastrepen, Bol.com (Bakker International B.V.) | € 31,99

Lees ook:

Hoe moet je planten stekken? Zo creëer jij jouw eigen plantenfamilie
♥ Waarom mensen die altijd planten dood laten gaan fantastisch zijn

Bron: IntratuinBeeld: Pexels