News

De tweede proefvakantie gaat naar Gran Canaria (en jij kunt je nog aanmelden)

Een groep Nederlanders mag weer op vakantie naar, jawel, Gran Canaria. Het is de tweede proefvakantie die gaat plaatsvinden en de reizigers krijgen meer vrijheden dan dat de vakantiegangers naar Rhodos hadden. Begin mei vertrekken de vakantiegangers naar de zon. En jij kan erbij zijn!

Testvakantie gaat naar Gran Canaria

Wat mogen de vakantiegangers van Gran Canaria meer dan de vakantiegangers die naar Rhodos gingen vraag je je misschien af. De reizigers die op proefvakantie gaan in mei, mogen hun hotel wel uit. Ze kunnen dus ook het land zien in plaats van alleen het hotel.

Testvakantie

Tijdens deze proefreizen kijken onderzoekers mee naar hoe de vakantiegangers zich gedragen. Het gaat er dan met name om of de reizigers zich aan de basisregels houden (die er op dat moment in dat land gelden). Dat zijn regels zoals je handen wassen, mondkapjes dragen en het afstand houden van elkaar.

Eerste proefvakantie

De eerste proefvakantie ging naar Rhodos. Maar liefst 25.000 mensen hadden wel zin in een retourtje naar de zon, maar er was maar plek voor 189 vakantiegangers. De reizigers moeten voorafgaand aan de vakantie een negatieve PCR-test (of iets vergelijkbaars) én een negatieve sneltest kunnen tonen. Wanneer de vakantiegangers hebben genoten van hun zonvakantie in Gran Canaria moeten ze zich weer laten testen en moeten ze verplicht in thuisquarantaine. Het is dus niet dat je even op vakantie kan zonder voorwaarden.

Prijskaartje

Als het virus steeds heftiger wordt en het aantal besmetting enorm snel stijgt, dan wordt de vakantie geschrapt. De proefvakanties worden georganiseerd door het kabinet in samenwerking met reisorganisaties. Wat kost het de vakantieganger? Alleen de vakantie zelf. De staat betaalt namelijk het 46.000 euro kostende onderzoek.

We zijn nu al benieuwd wanneer we weer lekker op vakantie kunnen. Met wie zou jij zo snel mogelijk op vakantie willen gaan? Vanaf maandag 19 april kun je je aanmelden voor de proefvakantie.

Lees ook:

♥ Dit zijn de 7 meest afgelegen eilanden ter wereld die jij wil bezoeken (of juist niet)
♥ Wauw! Dit resort op de Malediven is uitgeroepen tot de ultieme vakantiebestemming

Bron: LindaBeeld: Unsplash

Must reads 👀