News

Hier wil je heen: een fontein in Italië waar gratis rode wijn uitkomt

Dit klinkt als een goudmijn: een fontein in Italië waar rode wijn uitkomt. What? Het is geen verlate 1 aprilgrap, want het is echt waar. Over dit soort dingen durven we geen grappen te maken. Zullen we met z’n allen verhuizen? In Ortana, een dorpje in Italië, staat de hemelse fontein.

Wijnfontein in Italië

De Free Red Wine Fountain geeft gratis rode wijn. Zo wordt de fontein genoemd op hun website (ja, deze fontein is zo belangrijk dat ‘ie een eigen website heeft). De fontein staat op het landgoed van Dora Sarchese. Een wijnveld waar wijnboeren werken. Dat klinkt vrij logisch toch? Je kan hierheen om een rondleiding te krijgen en om een wijnproeverij te doen, maar ze snappen het ook als je rond de fontein blijft hangen :-).

via GIPHY

Why?

Waarom staat hier een fontein waar gratis wijn uitkomt? De fontein staat op de route die de pelgrims afleggen richting Santiaga de Compostela. Tijdens een lange tocht als deze, is het logisch dat de pelgrims een korte tussenstop maken en een glaasje wijn kunnen drinken. This sounds logic to us.

View post on Instagram
 

Zijn er nog meer te vinden?

Oh, wat een droom is dit toch. Je krijgt er spontaan dorst van: een gratis wijnfontein. Wat klinkt het lekker. Maar als Italië nu niet echt jou ding is (kan dat?), zou je eventueel nog naar Spanje kunnen gaan. In Ronda staat ook een wijnfontein! Als we weer kunnen reizen zodra corona het een beetje toelaat, zijn wij bij de wijnfontein te vinden. Stuur je ons even een foto als je er ook bent geweest?

via GIPHY

lees ook:

Snack o’clock: de lekkerste borrelplank maken doe je zo
Dream job alert: voor 10.000 per maand werk jij op een winery in Californië

Bron: AmayzineBeeld: iStock