Food

Cheers! Home-made cocktails maken, zo doe je dat

Het goede weer komt onze kant weer op en dat betekent buiten zitten en cocktails maken! En hoe kan je dit beter vieren dan door thuis je eigen cocktailbar te openen? Wij hebben de lekkerste cocktails om te maken voor je geselecteerd.

1.       Piña Colada

Deze cocktail staat bekend om zijn ananassmaak en doet je echt denken een heerlijke zomerse vakantie. Wat heb je hiervoor nodig?

✦30 ml witte rum (bij voorkeur Puerto Ricaanse, Dominicaanse of Cubaanse)
✦30 ml ananassap (of maak je eigen ananassap*)
✦30 ml kokosroom
✦1 eetlepel gecondenseerde melk

Giet de witte rum, het ananassap, de kokosroom en de gecondenseerde melk in de blender en blend, blend, blend. Gooi er ondertussen ook wat ijsklontjes in, ongeveer vijf a zes. Haal de mix door een zeef en giet het af in een londrinkglas. Tada! Cocktails maken is niet zo moeilijk als je het eenmaal weet. Garneer de cocktail af met eventueel een ananasschijfje of een funny parasolletje.

Cocktails-maken-Pina-Colada

2.       Mojito

Cocktails maken? Dan kan je de Mojito natuurlijk niet vergeten. Dit drankje is een van de meest bestelde cocktails als je het een barman vraagt. Het is een verfrissend drankje met de basisingrediënten van rum, munt, limoensap en suiker. Wat heb je nodig?

✦12 muntblaadjes
✦60 ml witte rum
✦20 ml limoensap
✦15 ml suikerwater
✦Bruiswater

Begin met de muntblaadjes te slaan met je hand. Het ziet er wat raar uit, maar dit zorgt ervoor dat er meer smaak uit de munt zal komen. Voeg vervolgens de rum, het limoensap en de suiker toe. Voeg er crushed ijs bij en top af met bruiswater. Roer het geheel nog een keer door en gooi er een kleurrijk rietje in. Cheers!

cocktails-maken-mojito

3.       Tom Collins

Ook dit is weer een cocktail die niet kan ontbreken op de lijst. De Tom Collins bestaat uit gin, suiker en citroensap. Super easy dus. How to make?

✦60 ml London dry gin (Van het type Collins, maar bijvoorbeeld ook Bombay Sapphire)
✦2 volle theelepels fijne witte suiker
✦30 ml citroensap
✦IJsblokjes

Giet de gin, het citroensap en gooi de suiker in een londrinkglas met wat ijs. Roer krachtig en top af met club soda. Garneer als laatste het glas met een schijfje citroen of limoen. Als je voor emer afwisseling wil gaan, voeg dan ook nog een takje rozemarijn of blaadjes basilicum toe aan je cocktail. Cocktails maken was nog nooit zo makkelijk!

cocktails-maken-tom-collins

4.       Tequila Sunrise

Zin om even met je gedachten op vakantie te zijn? De Tequila Sunrise zal je hierbij helpen. Zet een lekkere zomerse playlist op en geniet van deze cocktail. What do you need?

✦60 ml tequila
✦Sap van een halve limoen
✦1,5 theelepel grenadine
✦1 theelepel crème de cassis
✦Koolzuurhoudend water

Doe de tequila, het limoensap en wat ijsblokjes in een cocktailshaker en schud stevig. Shake it baby! Schenk de shaker door een zeef leeg in een highballglas met wat ijsklontjes. Giet de grenadine en de crème de cassis in het glas en roer het voorzichtig door. Carefull. Als je rustig roert kun je het zonsopgang-effect zien in je glas. Vul het glas af met koolzuurhoudend water zoals spa rood. Proost!

cocktails-maken-tequila-sunrise

Cocktails maken was nog nooit zo makkelijk geweest. Geniet maar drink met mate(n). Zoek je nog wat hapjes voor bij de cocktails? Kijk eens naar de artikelen hieronder:

De lekkerste borrelplank maken, wat moet erop?

5x gezonde borrelhapjes waar je wél blij van wordt

Bron: EsquireBeeld: Unsplash, Getty Images

Must reads 👀