Food

5x gezonde borrelhapjes waar je wél blij van wordt

Bijna iedereen is dol op borrelen. Iets te drinken erbij en de avond kan niet meer stuk. Om het helemaal compleet te maken mogen lekkere hapjes niet ontbreken. Bij borrelen horen natuurlijk bitterballen, worst en kaas. Natuurlijk is dit niet het allergezondste wat er bestaat. Om dit probleem op te lossen hebben wij een aantal heerlijke warme én gezonde borrelhapjes opgezocht. 

Je wilt iets lekkers, warms en ook nog gezond. Pff, wat een waslijst aan eisen. Geen probleem, wij weten wat jij klaarmaakt. Lees het hieronder. 

– Kipstukjes met parmaham en mozzarella
Kipstukjes met parmaham en mozarella. Je bakt stukjes kipfilet, stopt er mozarella tussen en rolt er parmaham omheen. Prik er een satéprikker in en klaar. 

avocado mousse met gamba's
– Avocadomousse met gamba
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Pureer de avocado’s met het citroensap, crème fraîche, mosterd en chilipoeder tot een mousse en breng het op smaak met zout en peper. Doe de avocadomousse in een eierdop of lepel en leg daarop de gebakken gamba’s. 

courgette chips
– Courgette chips
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd een courgette in dunne plakjes en smeer deze in met kokosolie, zeezout, peper en paprikapoeder. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak de plakjes 25 minuten. Draai ze halverwege een keer om. 

asperges met parmaham
– Groene asperges met parmaham

Grill de asperges in een grillpan en wikkel er vervolgens parmaham omheen. Smullen maar. 

zoete aardappelfiet
– Zoete aardappelfriet

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel en verwijder oneffenheden met een mesje. Je hoeft de aardappelen niet per se te schillen. Snijd de zoete aardappel in plakken en vervolgens in repen van ongeveer een halve centimeter. Doe de frietjes in een kom en voeg één theelepel paprikapoeder, één theelepel komijn en zout toe. Hussel alles door elkaar en leg de frietjes op de bakplaat. Bak het ongeveer een half uur in de oven. Tussendoor mogen de frietjes gehusseld worden zodat alle kanten krokant worden.

Beeld: iStock | Bron: Uitpaulineskeuken.nl, Jasperalblas.nl, Lekkeretenmetlinda.nl

Must reads 👀