Lifestyle

11 situaties die je (met alle liefde) weer meemaakt tijdens een festival


Urenlang wachten in de rij, omringd door zwetende lichamen én veel te dure muntjes. No one cares. Zodra het festivalseizoen weer wordt geopend en jij – met vaccinatiebewijs of niet – door de heilige festivaldeuren naar binnen mag, heb je daar alles voor over. Écht, deze situaties maak jij met alle liefde mee, zodra je weer naar festivals mag. 

#1 Shit happens

via GIPHY

Houston we got a problem. Sta je dan, met al dat bier in je mik. Kopjes koffie en blikjes Energy tussendoor, om helemaal wakker te blijven. Maar dat slaat een keer op je darmen. En dan? Precies, op de Dixie. Honderd(duizend) anderen gingen je voor. Ogen én neus dichtknijpen dan maar. 


#2 Bek vol kleur 

via GIPHY

Confetti, bier én kleurpoeder: op festivals vliegt het allemaal door de lucht. Leuk, zo’n Holi party. Dat je haar, ogen én de binnenkant van je strottenhoofd óók vol kleur zitten, daar gelaten. 


#3 Overal in de rij 

via GIPHY

Bij de ingang, voor die stinkende dixie, voor de veel te vette hap: echt overal sta je in de rij. Maar met een dikke glimlach, want jij staat weer op een festival. 


#4 Foute telefoonnummers

via GIPHY

Die foute boys (of girls) die maar aan je blijven plakken. Of ze alsjeblieft je telefoonnummer mogen. Al is het maar, zodat ze elke dag naar je profielfoto op WhatsApp kunnen staren. Creeps. Dus verander je een nummertje, of drie. 


#5 Aangelengd bier en wijn 

via GIPHY

Festival season: hell yeah. Liters bier en wijn, in de volle zon. mét je favo bands. Totdat je een slok neemt, uit je plastic festivalbeker van tien euro per stuk. Dat proeft – ja – erg naar water. Aangelengde, veel te zoete, aangelengde wijn. We’ve not missed you


#6 Geld op

via GIPHY

Niet alleen het kaartje kost een maandloon, je wilt ook nog wat in je mik. Dus hoppa, naar het loket voor muntjes. Twee euro per muntje is retegoedkoop, toch? Totdat je bij het frietloket komt, en een patat mayonais vier muntjes kost. Mwah, is goed. 


#7 Scheurbuik 

via GIPHY

Een gezonde pokebowl kost tien muntjes, dus je houdt het maar bij dat patatje mayonais. En liters aangelengde alcohol. Festival week? Tja, scheurbuik op komst. Verder niks aan het handje. 


#8 Zweet

via GIPHY

Overal zweet. Onder je eigen oksels, in je bilnaad, en over het gehele lichaam van de buurman naast je. Die net iets te dichtbij komt. It’s so sticky. 


#9 Kapotte schoenen

via GIPHY

Modder, natte bierviltjes én jawel: bier. Trek die oude festival sneakers maar weer uit de kast, want je nieuwe stappers zijn binnen no time verrot. It’s festival season baby


#10 Vervoer

via GIPHY

Geen taxi meer te bereiken en je ouders die er helemaal klaar mee zijn om je bij elk festival op te halen? Ja, festivals zijn meestal niet naast de deur. Dat wordt fietsen. En laat die fietstocht nou tien keer langer duren, wanneer je héél, héél graag naar je bed toe wilt.


#11 Morning after

via GIPHY

Lig je dan: met het licht en je kleren nog aan. Dat was ‘m weer, het eerste festival. Met de koppijn om je aan het goede feest te herinneren. Maar je hebt het er voor over. Zelfs het brak zijn, heb jij het afgelopen jaar écht gemist. 

Beeld: Unsplash