Lifestyle

Girls Issues: ‘Mijn vriend slaat mijn naaktfoto’s op zonder mijn toestemming”

Heb jij ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super genânte seksvraag? Say no more. Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je girls issues. Deze week: Esther (20) kwam er achter dat haar vriend stiekem pikante foto’s van haar heeft opgeslagen.

Hi Girlscene,

Ik heb nu bijna twee jaar een relatie met een super lieve jongen en we hebben nog nooit ruzie gehad. Helaas kwam ik erachter dat hij stiekem met een andere telefoon foto’s heeft gemaakt van mijn naaktfoto’s die ik via snapchat had gestuurd. Hij heeft het niet gescreenshot dus hij wilde het voor mij verborgen houden. Toen ik er achter kwam heb ik hem hierop aangesproken. Hij verwijderde de foto’s, maar toen ik zijn telefoon wilde checken stonden ze nog steeds in de prullenbak.

Ik vind dit zo respectloos en ik voel mij heel onveilig bij deze situatie. Het is de eerste jongen met wie ik echt een toekomst zie, maar ik weet niet of ik het nu moet uitmaken. Hebben jullie advies?

Kusjes, Esther

Lieve Esther,

Het is inderdaad heel respectloos dat je vriend jouw nudes heeft opgeslagen zonder jouw toestemming. Je kan het beste met hem in gesprek gaan over de situatie. Probeer er achter te komen waarom hij de foto’s heeft opgeslagen. Vond hij ze gewoon heel mooi of had hij er foute bedoelingen mee?

Als tweede kan je vragen waarom hij zijn acties wilde verbergen voor jou. Waarom mocht jij niet weten dat hij de foto’s heeft bewaard? Als hij foute bedoelingen had met jouw foto’s dan kan je zeker overwegen om het uit te maken. Jij stuurt de nudes in vertrouwen en het is nooit de bedoeling dat iemand deze foto’s deelt!

Als derde is het super logisch dat hij jouw vertrouwen heeft geschaad. Het gaat even tijd kosten om dit vertrouwen weer op te bouwen. Als jij een toekomst met hem ziet, hoef je het helemaal niet uit te maken. Misschien heeft hij helemaal niet door dat jij een onveilig gevoel hebt gekregen van de situatie. Als hij eerlijk tegen je is en een goede reden heeft voor zijn acties kan je hem hiervoor vergeven, maar doe dit alleen als het goed voelt.

Jij hebt tijd nodig om hem weer helemaal te vertrouwen en die tijd moet hij jou geven. Als hij toch opdringerig is over nieuwe naaktfoto’s, is dit geen goed teken.

Het belangrijkste is dat jullie hier over praten en eerlijk zijn over jullie gevoel. Maak afspraken over het sturen van pikante foto’s. Vertel aan elkaar waar jullie je veilig en onveilig bij voelen. Zo voorkom je miscommunicatie in de toekomst.

Veel liefs,

Girlscene

De naam Esther is gefingeerd. Haar echte naam is bekend bij de redactie.

Lees ook de vraag van vorige week: Waarom voel ik mij verdrietig na de seks?

Zit jij ook met een brandende vraag? Heb je tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen en stuur je ‘Girls Issue’ in. Mail naar info@girlscene.nl.

Beeld: Unsplash: Dainis Graveris