Food

Is havermout gezond? 9 x waarom havermout een superfood is

Breakfast time, yeah! Wij vertellen je graag welke superfoods je kunt eten om in shape te blijven. Het internet staat vol met healthy oatmeal recepten, maar is havermout gezond? Wij geven 9 redenen waarom je havermout een try moet geven.

1. At je voorheen vaak een boterham besmeerd met boter? No worries, ook havermout heeft een cholesterolverlagend effect op je lichaam. Nu ben je hier misschien nog niet zo mee bezig, but trust us, later heb je er profijt van.

2. Oops! Is je buik een uur na je ontbijt al aan het knorren en zou je het liefste voor het middaguur al je snacks willen opeten? Wanneer je havermout eet houd je de honger langer in toom. Door de vezels die hierin zitten heb je namelijk langer een vol gevoel.

3. In de ochtend is het soms lastig om gelijk helemaal fresh en fit te zijn. Havermout geeft je energielevel een boost. Wist je dat haver al eeuwenlang als krachtvoer wordt gebruikt? Boeren gaven hun vee vroeger havermout om een strenge winter door te komen.

4. Wanneer je bezig bent met trainen voor je dreambody, kun je havermout goed gebruiken in je dieet. Havermout zorgt ervoor dat je sneller vet verbrandt en sneller spiermassa opbouwt, dat komt vooral door de koolhydraten die langzaam en gelijkmatig in de bloedbaan worden opgenomen.

Tip: veel mensen kiezen ervoor om hun havermout warm te eten. Wil je in de tussentijd aan je summerbody werken, check dan hier hoe je in 4 minuten voor je ontbijt je abs kunt trainen.

5. Je kunt havermout met veel andere superfoods combineren. Inspiratie nodig? Check dit artikel.

6. Er wordt vaak gewaarschuwd voor koolhydraten en deze zitten ook in granen. Is havermout dan wel gezond? Jazeker girl, er zitten complexe koolhydraten in. Deze koolhydraten worden omgezet in energie, waardoor je geen last krijgt van een stijgende bloedsuikerspiegel.
 
7. Het coronavirus willen we liever ontwijken, bye! Een goed immuunsysteem kan hierbij helpen. De vezels in havermout helpen je bij het verbeteren van je immuunsysteem. Hierdoor is je lichaam beter in staat om bacteriën, virussen, schimmels en parasieten te bestrijden.

8. Havermout kun je ook in je beautyroutine gebruiken voor een healthy glow. Mix een half kopje havermout met een half kopje heet water, doe er wat honing bij en mix dit tot een geheel. There you go, een homemade gezichtsmaskertje! Dit masker zorgt ervoor dat je huid gevoed wordt en verwijdert dode huidcellen.

9. Havermout is vaak volledig natuurlijk. Er zijn uiteraard ook varianten die bewerkt zijn, maar de standaard havermout in de supermarkt is volledig natuurlijk. Als je kijkt op de ingrediëntenlijst van havermout, zie je vaak slechts één ingrediënt staan: havermout.

Dus… is havermout gezond? Wij denken dat je het antwoord nu wel weet. Enjoy girl!

Pssst, wist je dat je zelfs pannenkoeken kunt maken van havermout, check dit makkelijke recept.

Bron: lekkergezond.nl, gezondheidsnet.nl, samengezond.nl, puurfiguur.nl,Beeld: iStock