Fashion

Nike Air Jordan: waarom deze sneakers zo populair zijn en waarom jij ze moet hebben

Nike Air Jordans zijn hot! Je ziet ze overal. Op social media en op straat. Er zijn verschillende modellen, kleuren en prijsklassen. Dus voor iedereen is een Jordan die bij jou past. Wij leggen uit waarom jij deze iconische sneaker moet hebben als jij een echte sneakerhead bent!

Nike Air Jordan is een must have

Nike Air Jordan is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Een van de redenen is de komst van de handel is exclusieve sneakers. Er worden nu vaak exclusieve sneaker ingekocht en voor meer dan het dubbele verkocht. Dit gebeurt ook bij veel Jordans. De afgelopen maanden zagen we de schoen ineens overal voorbij komen. Elke influencer heeft een paar en veel celebs lopen erop. Vooral het verhaal achter de sneaker is de reden dat hij zo populair is. Wil jij weten waarom? Lees dan snel verder!

De geschiedenis van Nike Air Jordans

In 1984 tekende NBA basketballer Michael Jordan een schoenencontract bij Nike. In ruil voor het dragen van Nike schoenen zou Michael Jordan 250.000 dollar krijgen. Na de deal creëerde de basketballer samen met Nike een schoen die ze Air Jordan noemde. De verwachting was dan Nike voor ongeveer 3 miljoen dollar aan Air Jordans zou verkopen, maar dat werd veel meer. In het eerste jaar werd er voor 126 miljoen aan Air Jordans verkocht! 

Nike Air Jordans

Hoe de sneaker zo iconisch werd

De sneaker werd vooral populair nadat er veel ophef over kwam. In 1984 mocht je alleen basketballen op sneakers die helemaal wit waren. Het eerste paar Air Jordans was niet wit, maar rood. De kleur van de Chicago Bulls waar Michael Jordan voor speelde. De basketballer kreeg voor elke wedstrijd die hij op de sneakers speelde een boete van 5000 dollar. Op deze manier hoopte de NBA dat hij weer op witte sneakers zou gaan spelen. Maar het tegenovergestelde gebeurde. De schoenen werden alleen maar populairder en Nike bood aan om elke boete te betalen.

Jaren 80 en 90

In de jaren daarna werd de sneaker populair bij jongeren. De schoen werd iconisch voor de street style van toen. Tot op de dag van vandaag zijn Air Jordans een belangrijk onderdeel van de pop cultuur.

Nike Air Jordans combineren

Tegenwoordig zijn er zo veel soorten modellen en kleuren dat er voor iedere sneakerliefhebber wel een Air Jordan te vinden is. Je kan de sneakers bij speciale schoenenwinkels kopen. Ze hoeven helemaal niet duur te zijn! Weet jij niet welk model je wil en hoe je de schoen wil combineren? We got you! Wij hebben de tofste outfit ideeën opgezocht met deze iconische sneaker. Bekijk ze hieronder!

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

Meer sneaker inspiratie nodig? Lees dan ook:

– Deze 6 schoenklassiekers gaan nooit uit de mode

– Dit zijn onze favoriete witte sneakers voor het voorjaar van 2021

– De Cruise Rider van PUMA is dé nieuwe sneakerhead musthave

Bron: marieclaire.comBeeld: Getty Images

Must reads 👀