Health

Zo veel calorieën verbrand je nou echt met wandelen

Wandelen was vroeger alleen voor oude mensen, maar tegenwoordig is het weer helemaal hot! Helaas kunnen we niet meer naar de sportschool. Wandelen is de manier geworden waarop je een beetje beweging kan krijgen. Maar hoe goed is wandelen nou echt voor je? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Wandelen om calorieën te verbranden

Hou jij niet van sport en is rennen écht niet jouw ding? Dan is wandelen misschien wat voor jou! Nu we middenin de coronacrisis zitten zijn veel mensen aan het wandelen geslagen en iedereen is super enthousiast. Wandelen is een makkelijke manier om toch aan je dagelijkse beweging te komen. Wij hebben uitgezocht hoeveel calorieën je nou echt verbrand met wandelen. Spoiler: het zijn er best veel!

10.000 stappen per dag

Veel mensen streven naar het zetten van 10.000 stappen per dag. Waar komt dat getal vandaan? Het getal is bedacht door de Japanse arts Yoshiro Hatano. Hij toonde aan dat mensen die dagelijks voldoende bewegen een betere gezondheid hebben. Om de minimaal benodigde beweging exact te maken kwam hij op het idee om stappen te gebruiken. 10.000 is het aantal wat volgens de arts voldoende is. 

via GIPHY

Is wandelen beter dan fitness?

Uit recente onderzoeken blijkt dat het zetten van 10.000 stappen per dag zelfs effectiever is dan drie keer per week fitnessen! Op voorwaarde dat je wel goed doorloopt. De stappen moeten op ‘middelmatige intensiteit’ gezet worden. Ook verbrand je meer vet met wandelen dan met fitness. Je verbrandt het meeste vet als je hart op ongeveer 60% van de maximale hartslag zit. Bij fitness zit je vaak hoger. Hierdoor verbrand je veel koolhydraten, maar minder vet.

Hoeveel calorieën verbrand je precies?

Met wandelen verbrand je ongeveer 520 calorieën per uur. Na 2000 stappen begint de vetverbranding en dit staat gelijk aan 20 minuten wandelen. Heb jij geen zin om intens te sporten? Dan is wandelen een super makkelijke en effectieve vervanger! Onthoud wel dat je meer calorieën moet verbranden dan binnenkrijgen om af te vallen. Als je dus wil afvallen dan moet je ook op je voeding letten. Helaas is wandelen geen wondermiddel.

Wist jij dat je ook calorieën verbrand met in bad gaan? Lees het hier!

Bron: RTL nieuwsBeeld: istock

Must reads 👀