News

De nieuwe Gossip Girl-cast vertelt de eerste details over de reboot

De Gossip Girl reboot komt steeds dichterbij, maar een Blair en Serena 2.0 komt er niet in voor. De cast laat weten dat de reboot een stuk inclusiever gaat worden. Het leven ziet er heel anders uit in 2021 aan de Upper East Side.

Gossip Girl-cast verklapt een aantal dingen over de reboot

De Gossip Girl-cast vertelde al eerder dat de reboot een stuk inclusiever gaat worden. Zo zijn bijvoorbeeld meerdere personages deel van de LGBT+ community. Hierdoor krijgt de reboot een hele andere vibe dan de andere zes seizoenen. Dit vertellen de hoofdrolspelers aan het Britse magazine Dazed. “Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat het niet alleen belangrijk is om bepaalde dingen ter sprake te brengen, maar ook te laten zien dat het normale dingen zijn waar de jeugd mee te maken heeft. Het zou niets nieuws en spannends moeten zijn. Het bestaat gewoon. Het gaat om het normaliseren van dingen die eerst anders of taboe waren”, vertelt actrice Emily.

Meer vertegenwoordiging 

In de originele zes seizoenen werden er niet veel verschillende dingen vertegenwoordigd, vertelt actrice Whitney. Ze zegt: “Het is dope om mensen te zien die op je lijken en die interesse hebben in dezelfde dingen, en die toevallig voorkomen in de media, want het is heel invloedrijk en het laat de tijdsgeest goed zien.” Ook worden genderrollen besproken en ontleed. Blair en Serena waren natuurlijk al echte powervrouwen, maar in het nieuwe seizoen wordt op een andere manier naar gekeken. “We ontdekken wat het betekent om vrouw te zijn in deze generatie”, onthult Emily.

View post on Instagram
 

Gossip Girl-cast over de druk om eerdere seizoenen te evenaren

Er wordt gevraagd aan de cast of zij de druk voelen om de eerdere seizoenen te evenaren. Gossip Girl is natuurlijk een enorme hit! De hoofdpersonen lijken vertrouwen te hebben in de reboot. “We hebben ons deze rollen eigen gemaakt – de personages hebben hun eigen unieke kwaliteiten waardoor ze verschillend zijn van het origineel. Ik denk dat ze mensen op meerdere niveaus aanspreken”, vervolgt Emily. Ook collega Jordan sluit is het hier mee eens. Hij vertelt: “We blijven open minded, we blijven trouw aan de essentie van Gossip Girl maar met een heel andere kijk.”

Wanneer komt de Gossip Girl reboot online?

Helaas is er nog geen exacte datum bekend waarop de reboot online komt… Als wij meer weten dan hoor je het meteen!

Bron: Grazia.nlBeeld: Getty Images