Lifestyle

Clubhouse: wat is het en waarom is het ineens zo populair?

Clubhouse, misschien ken je het of gebruik je het zelf. Het is in ieder geval de nieuwe social media-hit! Wij hoorden het platform zo vaak voorbij komen, dat we ons afvroegen wat het is. Dit hebben we voor jou uitgezocht!

Clubhouse: wat is het?

Clubhouse is een app waarop je mee kan luisteren met een persoonlijk gesprek. Dit gesprek kan tussen twee vrienden zijn, maar ook tussen twee beroemdheden. Je kan bijvoorbeeld een gesprek volgen tussen Kanye West en Elon Musk. Hoe vet! Het is en uniek platform omdat het zich op audioberichten focust. Op Instagram staan foto’s, Twitter heeft geschreven tekst en TikTok focust zich op video’s. In dit rijtje komt Clubhouse ook te staan, maar dan dus met audio! 

Clubhouse: hoe werkt het?

Leden van de app kunnen verschillende virtuele ‘kamers’ binnenkomen. In deze kamers kan je meeluisteren met gesprekken over verschillende onderwerpen. Het lijkt op een podcast, maar het grote verschil is dat de gesprekken live zijn. Je kan dus niets terugluisteren en als iemand zich verspreekt dan hoort iedereen dat. Er kan niets aan gemonteerd worden. De personen die het gesprek voeren zien wie er meeluisteren. Ze kunnen ook bepalen wie er mee mogen praten en wie niet.

Exclusief

Iets anders wat de app zo uniek maakt is de exclusiviteit. Je kan Clubhouse downloaden, maar je kan niet zomaar met gesprekken meeluisteren. Als nieuwe gebruiker krijg je één of twee uitnodigingen die jij mag verdelen. Alleen met zo’n uitnodiging kan je lid worden van de app en dus meeluisteren. Als jij nieuw bent dan kan je dus één of twee anderen mensen lid maken en that’s it.

Clubhouse

Waarom is Clubhouse zo populair?

De exclusiviteit maakt de app razend populair! Iedereen wil natuurlijk lid worden, maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Het platform bestaat al ongeveer een jaar. De app is vooral populair geworden nadat Elon Musk een interview hield op het platform. Door Corona is het platform ook heel populair geworden onder jongeren. Je kan elkaar nu natuurlijk niet meer tegenkomen in de sportkantine of in de club. Clubhouse is dus een super goed alternatief om toch in contact te blijven.

Bron: AD.nlBeeld: Unsplash: Dmitry Mashkin