News

Geniaal: Anna (19) heeft Coronapoly ontworpen (en dit wil je gewoon spelen)

Ja hoor, we hebben weer een Monopoly variant gevonden die jij ook sowieso in huis wilt hebben. Varianten als Dog-opoly en Monopoly voor verliezers kennen we al, maar deze variant ken je sowieso nog niet. De 19-jarige Anna Grooten heeft namelijk een geniaal Monopolyspel bedacht: Coronapoly. Erg toepasselijk om in deze tijd te spelen, toch?

Heel creatief bedacht, vinden wij. Een monopoly variant die in het teken staat van het coronavirus. Nu is het coronavirus natuurlijk niet iets om om te lachen, en is het belangrijk dat we het allemaal serieus blijven nemen. Maar dat betekent niet dat we er iets positiefs van kunnen maken. En dat vindt ook Anna. Tegen het AD vertelt ze: “Het is leuk om in deze tijd van iets negatiefs iets positiefs te maken”. You go, girl!

Samen met haar moeder besloot Anna aan de slag te gaan. Ze ontwierp poppetjes om mee te spelen, zoals: Mark Rutte, Irma Sluis, Hugo de Jonge en Jaap van Dissel. Allerlei namen die erg belangrijk zijn tijdens deze coronapandemie.

Coronapoly

Naast de poppetjes, ontwierp ze ook het speelbord. Op het bord zijn vakjes te vinden die van alles te maken hebben met de belangrijkste locaties en gebeurtenissen tijdens de pandemie. Denk bijvoorbeeld aan: demonstraties, vaccins, carnaval en Erasmus MC. En op de plek waar normaal de gevangenis te vinden is, vind je nu ‘quarantaine’. Een goede vergelijking, als je het ons vraagt.

Net zoals in het ‘normale’ spel kun je ook boetes krijgen. Een boete voor het schreeuwen tijdens de toespraak van Rutte, of een boete omdat je net zoals Donald Trump desinfectiemiddel hebt gedronken om het coronavirus tegen te gaan.

We hopen natuurlijk van harte dat dit spel ooit echt te koop is, want wij zijn fan en vinden het ontzettend goed bedacht!

Zo kan het ook, in plaats van oproer en rellen… Hoe leuk is dit? Anna Grooten uit Heerenveen bedacht en maakte een toepasselijke variant op Monopoly.

Geplaatst door Yvonne van Eck op Woensdag 27 januari 2021

Bron: ADBeeld: Anna Grooten

Must reads 👀