Lifestyle

Even ontspannen: selfcare die je gewoon vanuit huis kunt doen

Soms is het nodig om jezelf even goed in de watten te leggen. Dat verdien je, zo nu en dan. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Hoe kun je jezelf nou dat beetje me-time gunnen? Wij hebben een aantal tips voor je verzameld, zodat jij er zeker van bent dat je jezelf goed in de watten legt. Ontspan: tijd voor wat selfcare!

♥ Plan iedere dag 20 minuten ‘niks’ in
Het klinkt heel makkelijk, maar dat is het niet: even helemaal niks doen. En dan hebben we het ook niet over een boek lezen of muziek luisteren, maar echt helemaal niks. Even stilzitten met een kopje thee en een beetje tot rust komen. Klinkt misschien gek, maar je zult al snel merken dat het echt fijn is.

♥ Slaap genoeg
Stop met eindeloos door je telefoons scrollen en probeer iets eerder je ogen te sluiten als je ‘s avonds in bed ligt. Genoeg nachtrust is heel belangrijk voor je en dat moet je zeker niet onderschatten. Zorg ervoor dat je de beeldschermen een tijdje voor het slapengaan apart legt, en lees liever even een boek voordat je gaat slapen.

♥ Ga in bad of neem een douche
Als je een bad in huis hebt, dan is de dag voor selfcare dé dag om even lekker in bad te gaan. Gooi er een lekkere bruisbal in, zet wat kaarsjes aan en ga even rustig ontspannen. Geen bad in huis? Een lekkere, warme douche is ook heel erg fijn.

♥ Wandel iedere dag een stukje
Even een frisse neus halen is heel erg goed voor je. Dus: al heb je er even niet zoveel zin in en lig je zo lekker op de bank: trek even je schoenen aan, doe je jas aan en ga een lekker stukje wandelen. Tijdens het wandelen en bij terugkomst zul je erg blij zijn dat je toch even de deur uit bent gegaan.

♥ Probeer meditatie
Misschien is het iets voor jou, of misschien helemaal niet. Mediteren is iets wat veel mensen fijn vinden om te doen als ze even helemaal tot rust willen komen. Op internet zijn genoeg video’s en tips te vinden die jou helpen met mediteren. Het proberen waard, niet?

♥ Doe iets creatiefs
Hoe lang is het al geleden dat jij een schilderij of een tekening hebt gemaakt? Als we ouder worden knutselen we niet zoveel meer als vroeger. En dat is jammer, want creatief bezig zijn is eigenlijk heel erg leuk. Pak een schilderdoek uit de kast, pak wat kwasten met verf en maak een mooie creatie. Je zult al snel merken dat de tijd voorbijvliegt.

♥ Maak een uitgebreide maaltijd
Voor jezelf zorgen betekent ook qua voeding voor jezelf zorgen. Maak daarom een lekkere, uitgebreide maaltijd voor jezelf. Als avondeten, als lunch of bijvoorbeeld als ontbijt. Even helemaal anders dan normaal.

♥ Lees een boek of tijdschrift
Tijd vinden om een boek of tijdschrift uit te lezen is best moeilijk. Gebruik je dag vol me-time om eens even lekker in de boeken te duiken, en lees dat ene boek dat je al al die tijd op de planning hebt staan. Telefoon weg, boek open en lezen maar!

Beeld: iStock