Lifestyle

Deze situaties herken je als rijlessen volgt

 

Iedereen met een rijbewijs heeft rijlessen gehad. Misschien ben jij nu wel aan het lessen voor je rijbewijs. Het kan soms best een struggle zijn, maar hoe chill als je straks zélf naar de McDrive kunt rijden! Hoe dan ook, jij herkent deze situaties van het rijlessen. 

1. Eerste rijles 

Je allereerste rijles is altijd méga spannend. Gelukkig heb je jezelf al een klein beetje voor kunnen bereiden, want je hebt al stiekem geoefend. Samen met je moeder/vader/boy- or girlfriend, ergens op een verlaten parkeerplaats. Nu weet je in ieder geval alvast waar het gaspedaal zit.  

via GIPHY

 

2. Feeling stressed

Of het nu de 5e of 25ste les is, het is en blijft altijd stressvol. Autorijden is heel intensief en kost veel energie, vooral wanneer je het nog aan het leren bent. And that’s totally ok! 

via GIPHY

 

3. Spiegelen

Pff, van al dat spiegelen word je soms gek. Binnenspiegel, buitenspiegel, over je schouder… Kijken is het keyword tijdens je rijlessen. Soms keek je, zonder echt bewust te kijken. En jouw instructeur heeft dat áltijd in de gaten en vraagt dan “Welke kleur had die auto?” om te testen of je wel écht keek. Hmm. 

via GIPHY

 

4. De eerste keer op de snelweg

Oeh, de eerste keer gassen op de snelweg is mega spannend. Het begint al bij het invoegen. Gelukkig zal je snel merken dat op de snelweg het meer ontspannen rijdt dan bijvoorbeeld in een stad. 

via GIPHY

 

5. Instructeur die totáál andere dingen aan het doen dingen is

Even de mail checken, appjes beantwoorden of de agenda checken… de instructeur doet dit soms terwijl jij achter het stuur zit. Natuurlijk is het fijn dat jouw instructeur altijd met je meekijkt, maar zie het als een compliment! Als je écht nog een brokkenpiloot bent, blijft die telefoon wel uit 😉 

via GIPHY

 

6. Je eerste ingreep

Ai, dat is er ook eentje die je nooit vergeet. Misschien is het een fietser die je niet zag of een voetganger die opeens oversteekt. Wanneer jouw instructeur ingrijpt, kan dit als failure voelen. Besef je dat rijlessen volgt om te leren en dit soort dingen horen erbij! 

via GIPHY

 

7. De auto die afslaat

Ook altijd een beetje awkward, vooral voor het stoplicht. Tegen de tijd dat jij de auto weer aan hebt gekregen, springt het licht weer op rood… Oeps. Zelfs bij mensen die al járen hun rijbewijs hebben, slaat de auto weleens af. No worries. 

via GIPHY

 

8. Eindelijk rijbewijs gehaald

Woohoo, eindelijk heb je jouw rijbewijs in the pocket! Maar dan moet je opeens zélf de weg op. Waar je tijdens jouw rijlessen je nog kon verschuilen achter die L op het dak, moet je het nu toch echt zelf doen. 

via GIPHY

Met deze handige tips haal jij in één keer je rijbewijs. 

Bron: fem-fem.nl, beautify.nlBeeld: iStock.com