Lifestyle

Met deze handige tips haal jij in één keer je rijbewijs

Ben jij binnenkort van plan om je rijbewijs te gaan halen of ben je nog op zoek naar een rijschool? Misschien zit jij al in spanning af te wachten tot het moment dat het praktijkexamen begint? Wij zeggen je één ding: je bent zeker niet de enige die zenuwachtig is. Kan jij wel wat tips gebruiken zodat je snel dat roze papiertje kunt bemachtigen? Lees dan snel verder. 

1. Zoek een goede rijschool
Ben je nog aan het rondneuzen op het internet naar een rijschool? Het blijft niet makkelijk om een goedkope en perfecte rijschool te vinden. Neem de tijd om rond te kijken en neem geen overhaaste beslissingen. Oriënteer je dus goed. 

2. Voorbereiding
Rijd je al met een goed gevoel weg en ben jij zeker? Dan ben jij goed voorbereid en klaar voor het examen. Twijfel je nog aan je rijkunsten? Het is belangrijk dat je je lessen goed hebt afgemaakt en goed bent geïnformeerd. Wanneer je goed voorbereid bent, dan kan jij met een gerust hart de weg op. 

3. Wees niet te zenuwachtig
Nu zal je wel denken: lekker makkelijk gezegd, maar het is echt onnodig om heel erg zenuwachtig te zijn. Gezonde spanning is natuurlijk altijd goed, maar je moet jezelf nog wel onder controle hebben. Denk eraan dat jij heus niet de enige bent die zo stresst en je examinator heeft ook echt wel wat meegemaakt.

4. Bijzondere verrichtingen 
Hier zit iedereen het meest tegenop. Het is echt niet erg als je een foutje maakt! Als je maar let op andere weggebruikers. Zolang jij uiteindelijk je verrichting goed hebt afgerond, komt het echt wel goed. 

5. Snelheid
Je examinator zal echt niet de hele tijd op je kilometerteller gaan kijken hoe hard jij precies rijdt. Het belangrijkste is, is dat jij je weet aan te passen aan de situaties. Het is dus geen goed plan om hard op een kruispunt af te rijden zonder te kijken. 

via GIPHY

6. Rust van te voren goed uit 
Als jij van te voren goed hebt geslapen, ben jij meer alert. Plan je rijexamen rond tien uur in. Zo ben jij net na de spits aan de beurt. Met de spits is het namelijk super druk op de weg en is de kans dat jij een grote fout maakt groter. Plan je examen vroeg in, want dan ben jij er het snelst vanaf. 

7. Regels theorie examen
Neem nog even goed de regels van het theorieboek door. Hier kunnen dingen instaan die misschien wel van pas komen bij je praktijkexamen. Op die manier ben jij goed voorbereid en is de kans op fouten maken ook klein. 

Nog wat kleine tips:
1. Neem een banaan: dit schijnt ervoor te zorgen dat je beter oplet en rustiger wordt.
2. Laat je instructeur meerijden, hij/zij kan een ander oordeel geven dan je examinator.
3. Kom niet twijfelachtig over.
4. Zolang jij je fouten oplost, moet het goed komen
5. Denk niet aan de gevolgen als jij het niet haalt, anders ga je er veel te gestresst in.
6. Drink koffie voor je het examen gaat afleggen (cafeïne is een must)
7. Laat je niet gek maken door anderen. Het is 'jouw' examen, niet die van iemand anders.
8. Neem vlak voor je rijexamen nog één les, zo ga jij als het goed is rustig je examen in.
9. Eet een goed ontbijt. Nuttig wat fruit, bruin brood of yoghurt. 
10. Het belangrijkste punt: focus op het 'goed kijken'.  
11. Neem geen medicijnen voor het examen in, deze maken je suffer.

En als laatste tip willen wij je meegeven: geloof in jezelf! Zolang jij weet dat jij het even gaat knallen bij je rijexamen, pakt het waarschijnlijk veel beter uit. Heb jij het nog niet op de planning staan om je rijbewijs binnenkort te gaan halen? Deze zeven momenten herken jij dan sowieso. 
 

Bron: iqdrive.nl, rijschoolovertoom.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved