Lifestyle

Aan deze 7 rages van vroeger deed jij vroeger mee

 

Sommige dingen waren vroeger zó populair, dat je er niet omheen kon. In de klas, op het schoolplein of thuis, overal was de rage te vinden. Herken jij deze 7 rages nog van vroeger?

1. Scoubidou touwtjes

Ken je het ‘scoubidouen’ nog? Met deze plastic touwtjes kon je van alles maken, maar de meeste kids gebruikten Scoubidou om sleutelhangers te maken. Het beginnetje was altijd lastig, maar gelukkig zat er altijd wel een echte pro bij je in de klas die je kon helpen.

View post on Instagram
 

 

2. Diddl

Spaarde jij vroeger Diddl plaatjes? Dan ging ál jouw zakgeld naar de merchandise van deze muis. Agenda’s, pennen, plaatjes, stickers, knuffels… je kon het zo gek nog niet bedenken of er was een Diddl-uitvoering van. 

View post on Instagram
 

 

3. Pokémon

Pokémon mogen we natuurlijk niet vergeten in dit lijstje. Ben jij een 90s baby? Dan spaarde je vast en zeker Pokémon kaarten. Check vooral even of je er thuis nog een paar hebt liggen, ze kunnen nu veel geld waard zijn! Naast de plaatjes was Pokémon GO ook een rage waar je vier jaar geleden niet omheen kon. Iedereen ging naar buiten om Pokémon te verzamelen. 

View post on Instagram
 

 

4. Loomen

Dit heeft wat weg van Scoubidou, maar het is niet hetzelfde. Met Loomen gebruik je kleine elastiekjes om bijvoorbeeld een armbandje te maken. Ook heb je een speciaal haakje nodig om te kunnen Loomen. Wij konden ons uren vermaken met Loomen!

View post on Instagram
 

 

5. Knikkeren

Knikkeren is een rage van alle tijden. We gaan way back, want knikkeren was iets wat we vooral op de basisschool deden. We hadden verschillende soorten knikkers in onze knikkerzak, bijvoorbeeld bonken en kattenogen. Als echte girl boss gingen we de onderhandelingen aan om knikkers te ruilen of te winnen. 

View post on Instagram
 

 

6. Jumpstyle

Dit dansje was vroeger méga populair. Was je vroeger een cool girl, dan kon je jumpen mét draai. Het liedje van Jeckyll & Hyde stond bij ons op repeat. Als je het jumpen inmiddels verleerd bent, hebben wij hier een tutorial voor je 😉

Watch on YouTube

 

7. Planking

Deze rage was best, uhm, apart. Facebook stond er vol mee en overal zag je foto’s van mensen die op random plekken gestrekt lagen. Nu kennen we planking vooral als oefening in de gym. 

View post on Instagram
 

Deze 10 waren vroeger óók cool, maar nu schamen we ons ervoor. 

Bron: glamour.nlBeeld: iStock.com