News

Wat je kunt verwachten als er een avondklok wordt ingevoerd

Op dit moment wordt er druk overlegd of er een avondklok moet worden ingevoerd. Deze nieuwe maatregel zou het corona besmettingsaantal moeten laten zakken. Het OMT brengt binnenkort een spoedadvies uit, wat meer duidelijkheid gaat geven over de eventuele nieuwe maatregel. Alleen, wat houdt een avondklok precies in? We will explain. 

Een avondklok? Dit kun je verwachten 

De optie om een avondklok in te stellen, is nu al een paar keer ter sprake gekomen binnen het kabinet. Want doordat je ‘s avonds na een bepaald tijdstip niet meer op straat mag komen, ben je simpelweg verplicht om thuis te blijven. Je kan dus na een schooldag niet meer bij je besties chillen. Want, ja je mag ‘s avonds de straat niet meer op. Er wordt over de drastische avondklok maatregel gesproken, omdat dit het coronabesmetting aantal moet laten zakken. Op dit moment worden de meeste mensen namelijk nog steeds thuis besmet. Ben jij ook zo benieuwd naar wat de regels van die mogelijke avondklok dan worden? In een vertrouwelijk document van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) kan je nu lezen wat we precies kunnen verwachten. 

De regels 

In dit document staat dat de avondklok tussen 20:00 uur en 04:00 uur van start gaat. In dit tijdsblok is het dus not allowed om buiten te zijn. En dat is best heavy. Noodzakelijke reizen zijn wel toegestaan. Dus, je zou wel naar buiten mogen voor werk, medische hulp, of als je je hond moet uitlaten. Hiervoor heb je dan wel een officieel document nodig waarmee je kan laten zien dat je wel buiten mag zijn. 

Afwachten

Over een paar dagen moet het Outbreak Management Team (OMT) adviseren of die avondklok echt nodig is of niet. Eerder schreven zij “de avondklok is een zeer ingrijpende maatregel, maar wel een manier om het aantal contactmomenten, met name onder jongeren, te beperken.” Of de avondklok écht komt, dat weten we nog niet. In de Tweede Kamer zijn in ieder geval genoeg partijen tegen deze heftige maatregel. Daarnaast ziet ook de politie het niet zo zitten. Zij hebben het namelijk op dit moment al druk genoeg. 

View post on Instagram
 

Sinds corona hebben de meeste mensen last van een super kort lontje. You are not the only one. Alleen, hoe komt het dat je sneller geïrriteerd bent? Hier leggen wij het je uit.

Bron: Marie ClaireBeeld: iStock