Beauty

Beauty hack! Deze fouten maakt iedereen tijdens het haren wassen

Aah! Word jij ook zo happy van de geur van lekker schoon haar? Haren wassen is iets wat we vaak doen, alleen doe je het eigenlijk wel goed voor je coupe? Oei. De volgende fouten worden namelijk ontzettend vaak gemaakt tijdens het wassen van je haren. Lees je mee? 

1. Te vaak wassen

Deze fout maken we allemaal weleens. Je haar voelt een beetje vet, dus je grijpt naar de shampoo. Alleen, wist je dat je haar juist vet wordt van te vaak wassen? Als je met shampoo in de weer gaat, was je namelijk alle talg weg die je haarzakjes produceren. Is dit erg? Nee. Alleen, hoe vaker je wast, hoe meer talg ze gaan produceren. Probeer je haar dus niet vaker dan twee keer per week te wassen. 

2. Niet te heet 

In de winter is niks fijner dan een hete douche. Alleen, droogt je haar hiervan uit. Met als resultaat? Pluizend haar. Té heet water zorgt er ook nog eens voor dat geverfd haar sneller zijn kleur verliest. Wow. Het is dus belangrijk om de kraan niet op standje Sahara te zetten. Was je haar dus altijd met lauwwarm water. Wil je super zachte lokken? Dan kan je je haar het best afspoelen met koud water. Yes really. Even je tanden op elkaar, but it’s worth it.

3. Toch vaker wassen? 

Gebruik je veel producten in je haar? Dan is één wasbeurt met shampoo niet genoeg. Hoe meer producten je gebruikt hoe langer het duurt voordat ze eruit gewassen zijn. Duh. Dus, was je haar en was het daarna nog een of twee keer. Prachtig schone lokken in 3… 2… 1…

haar wassen

4. Doe voorzichtig

Wist je dat nat haar super kwetsbaar is? Dus, wees extra voorzichtig als je met je shampoo in de weer gaat. Te ruw wassen is een no no. Merk je dat je haar afbreekt van je handdoeken? Dan kan je je lokken ook afdrogen met een oud T-shirt. 

5. Kies verstandig 

Shampoo en conditioners heb je in allerlei verschillende soorten. Het is dus belangrijk dat je producten koopt die bij jouw haartype passen. Heb je krullend haar? Kies dan bijvoorbeeld voor een co-wash. Is jouw haar geblondeerd, dan kun je het beste een paarse shampoo kopen. Side note: check altijd de ingrediëntenlijst. Want, parabenen en sulfaten kun je het best links laten liggen. Deze zijn namelijk schadelijk voor je haar. 

6. Goed uitspoelen  

Alright. Hoe goed spoel jij je haar uit na dat je het hebt gewassen? Goed alle shampoo en conditioner uit je haar spoelen is namelijk mega belangrijk. Shampoo restjes in je haar maken het vettig én je krijgt last van een geïrriteerde hoofdhuid. Aah! Dat gekriebel op je hoofd kan je voorkomen door minimaal een minuut lang goed alle producten uit je haar te spoelen. 

Bron: CosmogirlBeeld: iStock