Je haren laten groeien? Met deze 6 tips is dat een eitje

Beauty door Elsemieke

Bekijk de lockdown in Nederland eens van de positieve kant: het is nu hét moment om tijd te nemen voor het goed verzorgen van je haar. Je kunt immers toch niet zo heel veel dan thuis blijven. Droom je altijd al van lange lokken, maar heb je te weinig tijd gehad om je te verdiepen in de kunst van het laten groeien van je haar? Dat is verleden tijd met onze handige tips om je haren flink te laten groeien. Wij hebben zes tips voor je met onder andere het gebruik van Kérastase en je lokken naspoelen met koud water.

1. Was je haar haar niet te vaak

Veel vrouwen wassen hun haar elke dag of om de dag. Dit doen ze meestal omdat hun haren er al snel vettig uit beginnen te zien. Hoe vet je haar is, heb je echter zelf in de hand. Wanneer je het iedere dag wast, raakt je haar daaraan gewend en wordt het sneller vet dan wanneer je het even niet wast. Je moet eigenlijk weer helemaal bij 0 beginnen om je haar te laten wennen aan minder vaak wassen - en ja: dan ziet het er even vet uit. Je haar gaat er wel sneller door groeien!

2. Gebruik een goede shampoo en conditioner

Wanneer je je haren één of twee keer per week wast met een goede shampoo en conditioner zul je zien dat het al gauw een gezondere look krijgt en zachter aanvoelt. Er zijn ontzetten veel soorten shampoo’s te koop, maar wij zijn in ieder geval fan van Kérastase shampoo. De producten van Kérastase reinigen, verzorgen en modelleren in één, dus je bent zo klaar. Kunnen jouw lokken lekker gaan groeien.

3. Spoel je haar na met koud water

Wist je dat je meer conditioner moet gebruiken dan shampoo? Hoe aantrekkelijk het ook is om een flinke dot shampoo door je haren te gooien, is het juist conditioner die zorgt voor shinende lokken. Shampoo en water zorgen er namelijk voor dat je haar uitdroogt - en dat wil je juist precies niet! Na het uitspoelen van de conditioner is het slim om een paar seconden onder de koude douche te staan. Even koud, maar je haar krijgt een mooie glans doordat de haarschubben sluiten. Daardoor krijgt het weer een flinke boost om te kunnen groeien.

4. Ga regelmatig naar de kapper maar laat het niet te kort knippen

Veel vrouwen denken dat je niet naar de kapper moet gaan wanneer je je haar wilt laten groeien. Dat is deels waar: natuurlijk moet je in zo’n geval niet naar de kapper gaan om je haar 15 centimeter korter te laten maken. Maar: voor de gezondheid van je haar en zo ook voor de groei van je haren is het belangrijk om toch regelmatig 1 of 2 centimeter van je haar af te laten halen. Op die manier krijgen gespleten haarpunten geen kans en is er meer ruimte voor gezond haar. Wanneer je dit 2 tot 4 keer per jaar doet, zul je zien dat je haar sneller kan groeien dan wanneer je het niet laat knippen.

5. Verven en verhitting van je haar? Liever niet

Hoe fan we ook zijn van geblondeerde lokken en prachtige krullen die door een krultang zijn gezet: beter van niet! De meeste haarverf zitten veel chemische middelen die heel schadelijk zijn voor je haar - dit geldt voornamelijk voor verf waarmee je je haar lichter kunt maken. Ook verhitting is niet goed voor je kapsel. Wil je je haar toch een beetje kunnen stylen? Koop dan een écht goede haarborstel die je kunt gebruiken met nat haar.

6. Kies voor een protective hairstyle om haar te laten groeien

Tot slot: moet je haar nog even wennen aan het minder vaak wassen en wil je niet met vet haar naar buiten? Kies in dat geval voor een protective hairstyle; een haarstijl waarin je er alsnog leuk uit kunt zien zonder dat je iets met je eigen haar moet doen wat je haar kan beschadigen. Wil je bijvoorbeeld krullen én lang haar? Vermijd een krultang, maar ga voor natuurlijke manieren om je haar te krullen, voor een pruik of voor een paar opgerolde vlechten. Met een protective hairstyle blijf je er leuk uitzien terwijl je haar de ruimte krijgt om te groeien.