Beauty

Krullend haar? Dit is wat co-washing voor je haarbos kan doen 

Newsflash! Misschien heb je al eens eerder van co-washing gehoord, misschien is de term helemaal nieuw voor je. Toch is co-washing écht iets wat je moet proberen als je krullen hebt. Trust us, je haar zit voortaan better than ever. Lees je mee? 

Krullend haar? Dit is wat co-washing voor je haarbos kan doen 

Allereerst is het natuurlijk handig om te weten wat co-washing betekent. Deze afkorting staat voor conditioner wassen. Yes really. En als je weet waar de afkorting voor staat, dan klinkt het in een keer een stuk minder abracadabra, right? Met een co-wash, was je je haar dus met je favourite conditioner. Wow. Ja en dit doe je dan tussen je gewone wasbeurten in. Hoezo is co-washing dan zo belangrijk? Nou, krullen zijn van nature vaak super droog. Natuurlijk kan je er een hele boel producten in smeren waardoor je haar voeding krijgt. Alleen, was je deze er met shampoo zo weer uit. Met als resultaat? Yes drooghaar. Een co-wash zorgt ervoor dat je haar lekker fris én vooral gevoed blijft. 

Co-washing conditioners

Als je op zoek gaat naar een goede conditioner waarmee je co-washing kunt doen, dan is het belangrijk om op de ingrediënten te letten. Skip alle conditioners (en shampoo by the way ook) waar parabenen en sulfaten in zitten. Ook een deep conditioner kan je beter links laten liggen. Why? Nou, deze is vaak te zwaar om meerdere keren in de week te gebruiken. Kies dus voor een lichte of natuurlijke conditioner. Er zijn tegenwoordig ook veel speciale co-wash condtioners in de winkels te vinden. Hierin zitten net ietsjes meer reinigende ingrediënten dan in een normale conditioners, maar net ietsjes minder dan in een shampoo. That sounds amazing, right? 

Co-washing voordelen

❤  Je haar blijft lekker gehydrateerd, bye frizz. 

❤  Het geeft je krullen meer definitie. 

 Hello shine. Want, je krullen gaan er namelijk van glanzen. 

❤  Je haar wordt zachter en hierdoor is het minder breekbaar. #winning.

Bron: CurlyhairtalkBeeld: iStock