Films & Series

Love to watch: deze Nederlandse films moet je écht hebben gezien


Back in the days was er een tijd waarin bijna alle Nederlandse films cheesy waren. Begrijp ons niet verkeerd, want van voorspelbare films kunnen wij op een zondagavond ontzettend genieten. Pak de popcorn er maar bij. Want, deze Nederlandse films zijn een echte must see. 

1. Alles voor Elkaar

Als je aan cheesy Nederlandse films denkt dan is Alles voor Elkaar er eentje die je sowieso moet zien. In deze film spelen Maryam Hassouni, Sarah Chronis en Esmee van Kampen vriendinnen die hun tienerdromen gaan laten uitkomen. 


2. Verliefd op Ibiza

Oeh. De film verliefd op Ibiza zit vol BN’ers. We like that. Deze film vertelt vier verschillende verhalen door elkaar heen. Boring? Nee hoor. Aan het eind van de film komen de personages namelijk bij elkaar op een groot feest van Armin van Buuren. 


3. Rokjesdag 

Zie je een beetje een thema? De meeste Nederlandse films in dit lijstje gaan over liefde. Zo ook Rokjesdag. De Besties Marijke en Danielle gaan namelijk tijdens een kookworkshop voor singles, op zoek naar true love. 


4. De Toscaanse Bruiloft

De Toscaanse Bruiloft is het vervolg op de film verliefd op Ibiza. Niet wegklikken nu. Je kan deze Nederlandse films namelijk ook los van elkaar kijken ;). 


5. Zwaar Verliefd

Zwaar verliefd gaat over dierenarts Isa, die geen lover heeft. Sad! Tijdens een van haar nachtdiensten ontmoet ze Ruben die langskomt met zijn hond Bo. Zijn Ruben en Isa meant to be? Daar kom je achter tijdens de film Zwaar Verliefd. 


6. Smoorverliefd 

De film Smoorverliefd is, je raad het vast, ook een romantische komedie. De film gaat over het leven van Eva, haar moeder Judith, tante Barbara en big sis Anna. Ze zijn knap en independent, maar toch loopt hun liefdesleven niet altijd op rolletjes.


7. Mannenharten 

Deze romantische komedie ken je vast wel. Mannenharten is onwijs zoetsappig en zit vol met BN’ers. In deze film gaan zes super verschillende mannen op zoek naar geluk en liefde. Cute

Bron: amayzine.nlBeeld: iStock