Series & Films

Netflix films: dit zijn de 4 engste horrorfilms van dit moment 

Was je al niet van plan te gaan slapen vanavond? Dan hebben wij het perfecte lijstje met enge horrorfilms waardoor je zeker weten geen oog meer dicht kunt doen. Nodig jij je lover of bestie uit om te griezelen? Word je toch wat lekkerder wakker na je nachtmerrie en ben je niet de enige die de sjaak is als de horrorfilm tot werkelijkheid uitkomt. Serious spooky trouble alert!

Netflix films: dit zijn de engste horrorfilms van dit moment 

Insidious
Deze mega enge film zal je 100 procent de stuipen op het lijf bezorgen.  In de film verhuist een gezin naar een grote villa. Op een dag valt hun zoontje Dalton van een ladder als hij naar zolder probeert te gaan. De klap kwam hard aan waardoor Dalton in coma raakt. Doktoren kunnen niet verklaren waarom. Na drie maanden mag hij thuis liggen.Vanaf dat moment gebeuren en verontrustende dingen in huis. Ze verhuizen opnieuw, maar dat blijkt niet de oplossing te zijn. Er gebeuren opnieuw enge dingen... Als je deel één al hebt gezien en eng genoeg vond, dan hebben we goed nieuws: er zijn namelijk meer delen te bekijken op Netflix. Kun je lekker verder bingen!

The Nun
De duistere non was al eerder te zien in de tweede Conjuring film en heeft nu haar eigen spin-off gekregen. Bidden werkt bij deze film niet, zelfs de nonnen zijn niet veilig. In deze film gaat een priester en een novice een zelfmoord van een non onderzoeken.

Wat je vooral de kriebels zal geven tijdens deze film zijn de donkere, lange en onoverzichtelijke gangen. Het kerkhof en natuurlijk de enge non. Al moeten we wel toegeven dat de film nogal lachwekkend eindigt. Iets te theatraal en onrealistisch als je het ons vraagt. Voor de rest een aanrader.

Sinister
Dit is veruit de engste film ooit wat ons betreft. Hier zul je nachten van wakker liggen. In de film verhuizen (ja, daar is het verhuizen weer) naar een huis waar meerdere moorden zijn gepleegd. Vader Ellison is schrijver van boeken die gebaseerd zijn op waargebeurde misdaden en verteld zijn gezin hier niks over.

Op een avond besluit Ellison een kijkje op de zolder te nemen. Ook de zolder is altijd een bijzonder aangename plek voor horrorfilms valt op. Dat ter zijde. Hij vindt er videotapes. Het ziet er vrij onschuldig uit. Het bevat namen als 'Pool party' en 'Family Hanging Out'. Wanneer hij de video's bekijkt blijken het filmpjes te zijn waarin moorden plaatsvinden. Hij gaat verder op onderzoek uit. Hij ontdekt dat er bij elke moord een familielid overblijft, een kindje die op onverklaarbare wijze spoorloos vermist raakt. Dan doet hij een verontrustende ontdekking. Hij ziet in de weerspiegeling van het water het gezicht van een kindje en een kwaadaardig teken. Is zijn gezin wel veilig?

The Conjuring
'Gebaseerd op een waargebeurd verhaal'. Zijn wij de enige die dan al liever de film af willen zetten. ‘The Conjuring’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de familie Perron, die in de jaren 70 in het bewuste huis woonden en geestenjagers Ed en Lorraine Warren inschakelden om te onderzoeken wat er gaande was.

De oudste dochter van het gezin Perron, Andrea, getuigde eerder al over de spookachtige taferelen. “Mijn moeder begon plots een taal te spreken die ik nog nooit gehoord had, met een stem die niet de hare was. Haar stoel begon te zweven en ze werd door de kamer gegooid”, klonk het. Er gebeuren steeds meer enge dingen. Ed en Lorraine treffen zulke angstaanjagende gebeuertenissen aan dat ze twijfelen of ze wel door kunnen gaan.

Heel veel griezelplezier!

Beeld: iStock
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved