Lifestyle

Zoeken naar liefde? Dit waren populaire datingapps in 2020


Het vinden van de liefde anno 2020 gebeurt vaak online. Als je in de bar geen potentiële partner kunt vinden, dan kun je gewoon een account aanmaken bij een van de populaire datingapps, en kun je beginnen met swipen. Voordat je het weet heb jij dan al een date in de wacht gesleept. En misschien is dat wel het begin van een hele mooie relatie. Van plan om online te daten? Dit zijn de populairste online datingapps.

Populairste online datingapps

#1 Tinder

Deze naam komt je waarschijnlijk wel bekend voor: Tinder is een hele populaire app op het gebied van online daten. Het enige wat je hoeft te doen is een de app downloaden, je voorkeuren aan te geven en de app doet de rest. Je krijgt nu mogelijke matches binnen je opgegeven omgeving te zien. Swipe naar links als je geen interesse hebt in iemand, en swipe naar rechts als je juist wel interesse hebt. Is er sprake van wederzijdse interesse? Dan hebben jullie een match. Je kunt nu met elkaar chatten en elkaar leren kennen, om vervolgens misschien wel een date in te plannen.

via GIPHY


Populairste online datingapps

#2 Lexa

Lexa staat beschreven als een datingsite voor ‘serieuze singles’. De site is dus eigenlijk niet gemaakt om one night stands mee te vinden, maar het doel is het vinden van een serieuze liefdesrelatie. De profielen zijn uitgebreid en je kunt goed selecteren wat je juist wel of niet zoekt in een potentiële partner. Geen swipes bij Lexa, in tegenstelling tot veel andere apps.

via GIPHY


Populairste online datingapps

#3 Parship

Parship Voordat je een profiel kunt publiceren op Parships, moet je eerst een uitgebreide persoonlijkheidstest invullen. Op basis van de uitkomsten van jouw persoonlijkheidstest wordt er gezocht naar de perfecte match voor jou. Jij geeft dus aan hoe je bent en wat je zoekt, en Parship doet de rest. Handig!

via GIPHY


Populairste online datingapps

#4 Relatieplanet

Relatieplanet is al jaren een populaire datingapp. Je kunt een eigen profiel creëren en in contact komen met iedereen naar keuze. Zo kun je zelf instellen of je iemand in de buurt wilt ontmoeten, of dat eventuele matches ook verder mogen wonen. Je kunt zowel de app als de website gebruiken. Je betaalt voor lidmaatschap, maar dat kan natuurlijk ook betekenen dat je misschien meer matches tegenkomt die écht zoeken naar de liefde.

via GIPHY


Populairste online datingapps

#5 Happn

De potentiële matches in de app Happn worden geselecteerd door locatie. De app linkt je automatisch aan personen die op dezelfde locaties zijn geweest als jij. Zo vind je misschien wel die ene leuke hunk die bij je om de hoek woont? Je kunt precies zien door welke locatie jullie met elkaar zijn gematched, en je kunt ook gelijk zien of jullie op hetzelfde moment op dezelfde plek zijn geweest. Handig!

via GIPHY

Beeld: iStock