Food

Deze 9 dingen aten we allemaal in het tussenuur vroeger

 

Had je vroeger onverwacht een tussenuur? Yes! Geen les is natuurlijk het beste en het gaf je de kans om samen met je klasgenoten de dichtstbijzijnde supermarkt te ‘plunderen’. Er waren een aantal dingen die íedereen at en dronk tijdens het tussenuur. Welke was jouw favoriet?

1. Frikandelbroodjes

Denk je aan een tussenuur, dan denk je aan frikandelbroodjes. Deze waren een groot succes en na het tussenuur waren de tafels bedekt met de plastic verpakkingen. Zo lekker!

via GIPHY

 

2. Donuts

Af en toe had je cravings naar zoetigheid. Dan koos je voor donuts. En er waren verschillende opties: mini donuts, versierde donuts, donuts per stuk verpakt of vijf donuts in een doos. Niets lekkerder dan zo’n kleffe snack tijdens het tussenuur. 

via GIPHY

 

3. Broodjes uit de kantine

Soms had je geen zin om naar de supermarkt te gaan. Als het regende bijvoorbeeld. Of je was gewoon moe. Anyways, het was niet nodig om in honger te lijden, want jouw schoolkantine had de lekkerste belegde broodjes. Met een beetje mazzel kon jij je broodje customizen met wat extra beleg.

via GIPHY

 

4. Energie drink

Energie drink was da best. Misschien kun je het je nu niet meer voorstellen, maar je dronk dit drankje weg als water. Wél de goedkope variant van 30 cent natuurlijk, want Red Bull kon je niet betalen. Cheers!

via GIPHY

 

5. Croissantjes

Met croissantjes kon je niet de mist in gaan. Had je extra trek? Dan koos je voor een ham-kaas croissant. Yum!

via GIPHY

 

6. Chips

Als je een zak chips kocht in het tussenuur, moest je deze delen met je klasgenoten. Voor je het wist ging de zak de groep rond en was er bijna niets meer over. Ach, sharing is caring.

via GIPHY

 

7. Gazeuse

Ken je Gazeuse nog? Dit waren de dranken van Raak en er gingen altijd liters doorheen. Ze waren verkrijgbaar in verschillende smaken en in de meest chemische kleuren. Na het drinken ervan had je altijd een blauwe of roze tong. 

via GIPHY

 

8. McDonalds

Als je een lang tussenuur had, gingen jullie standaard naar de Mac. Soms nam je alleen een milkshake, soms een heel menu. Met een voldaan gevoel en gevulde magen keerden jullie weer terug op school. 

via GIPHY

 

9. Chocolade

We love chocolate. Vaak gooide we nog snel een goedkope reep in ons mandje voor het afrekenen. 

via GIPHY

Naast eten, deden we dit vroeger ook allemaal tijdens het tussenuur. 

Beeld: iStock.com

Must reads 👀