Food

Gefrituurde kip zonder frituurpan? Zo zet je heerlijke krokante kip op tafel

Yummy! Zijn jullie ook zo gek op gefrituurde kip? We love it. Helemaal de kip van de KFC. Als je deze zelf wil maken dan grijp je al snel naar liters frituurvet. Dit is niet nodig! Want, je kan gefrituurde kip ook zonder frituurpan maken. Lees je mee? 

Gefrituurde kip zonder frituurpan? Zo zet je heerlijke krokante kip op tafel

Hoe kun je dan gefrituurde kip maken zonder frituurpan? Nou, it’s very easy. Het geheim zit in het voorbereiden van de kip. Deze stop je namelijk urenlang in een zoutwaterbadje. Hierdoor blijft de kip tijdens het bakken in de oven lekker sappig. Delicious. Nu wil je vast nog weten hoe de kip een krokant korstje krijgt? We will explain. Deze maak je met bloem. Zo krijg je het effect van heerlijke gefrituurde kip, maar dan uit de oven. 

Ingrediënten voor gefrituurde kip

– 3 eetlepels zout
– 8 kippendijen met bot
– 2 eetlepels boter
– 150 gram bloem
– zwarte peper 

How to: gefrituurde kip zonder frituurpan

Allereerst moet je dus een zoutbadje gaan maken voor de kip. Want, salthy water is de manier waarop je de gefrituurde kip lekker krokant krijgt. Dit badje maakt je door een glas heet water met twee eetlepels zout te mengen. Het water gooi je vervolgens in een kom. Is het zout helemaal opgenomen? Dan mag de kip erbij. Voeg nu net zoveel water toe, tot dat de kip helemaal onder staat. Dek de kip af met wat folie en bewaar het vervolgens minimaal 8 uur in de koelkast. 

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Haal de kip stukken uit het water en droog ze goed af. Next step: doe de boter in een ovenschaal. Zet deze schaal daarna alvast in de oven om op te warmen.

Nu is het tijd om het knapperige korstje voor de gefrituurde kip te maken. Dit doe je door de bloem, met zout en peper, in een plastic zak te stoppen. Doe de kipstukken erbij en schudden maar! Ze moeten een dun poederlaagje krijgen. Alle overtollige bloem mag je er dus vanaf schudden. Ready? Dan mogen de stukken kip in de voorverwarmde ovenschaal. 

Doe de kip voor 40 minuutjes de oven in. Laat ze net zo lang bakken tot dat de bovenkant goudbruin en knapperig geworden is. Draai daarna de kip om en bak de andere kant ook nog 20 minuten. Yummy! De gefrituurde kip is ready to eat. 

Is gefrituurde kip niet helemaal jouw ding? Don’t worry. Want, bij Girlscene delen wij genoeg andere lekkere recepten! Wat dacht je namelijk van zelf Bossche bollen maken? Yumm. Wij zijn gek op deze heerlijke gebakjes. Speciaal voor iedereen die deze liefde met ons deelt, hebben wij hier een leuk recept. Dat wordt gegarandeerd smullen geblazen. 

Bron: FavorFlavBeeld: iStock