Lifestyle

Dit zijn de leukste spelletjes die je kunt spelen tijdens een avondje met je bestie

Het is éxtra balen dat we in onze vrije tijd niet tot de late uurtjes in de kroeg of club kunnen dansen. Wat zouden we graag dit nieuwe jaar willen vieren op de dansvloer! Maar betekent dit dan dat elke avond boring moet worden? Nope, maak er een gezellige avond van met deze zes spelletjes!

Saaie avond? Niet met deze games

1. Valse voornemens

Denk je aan een nieuw vers jaar, dan denk je aan goede voornemens – oké, en champagne 😉 We hebben állemaal wel een vriend of vriendin die vol enthousiasme een lijstje met goede voornemens maakt, om het vervolgens na een week al op te geven. Des te leuker om dit spelletje met die persoon te spelen! Iedereen schrijft drie goede voornemens op: twee zijn echt waar, eentje is een leugen. Aan de rest de taak om te raden welke van de drie voornemens a total lie is. Om het iets moeilijker te maken: gooi alle voornemens (de echte én de leugens) in een grote bak. Pak blind een voornemen en raad wie het geschreven heeft en of het de waarheid is. 

2. Truth or Dare

Een spelletje wat op ieder kinderfeestje gespeeld werd. Maar het kan nog steeds heel erg fun zijn! Neem twee grote bakken: eentje voor ‘truth’ en eentje voor ‘dare’. Iedere speler kan verschillende truths en dares opschrijven en in de bak stoppen. Pak vervolgens om de beurt een kaartje. Als je het wat spannender wil maken, is er ook een sexy versie van Truth or Dare te koop. Let’s spill the tea!

3. Pubquiz

Een pubquiz is eigenlijk wel het leukste om in een groep te spelen. In deze tijden moeten we creatief zijn en inmiddels zijn wel al echte Zoom/Teams/FaceTime experts geworden. Trommel daarom verschillende vrienden op om online een pubquiz te spelen! Heb je wat extra tijd en vind je het leuk, dan kan je de quiz helemaal zelf maken met verschillende categorieën die slaan op jullie vriendengroep. Heb je daar geen zin in? Online zijn ook veel pubquizzen te vinden!

via GIPHY

4. Twister

Tijdens dit spelletje wordt jouw lenigheid op de proef gesteld. En dat gaat een stuk minder soepel dan toen je nog een kind was 😉 Lachen for sure!

via GIPHY

5. Taste test

Heb jij een vriend(in) die stiekem altijd snobby doet over verschillende wijnen en bieren? Tijd om die kennis te testen! Laat elkaar blind dingen proeven. Het zal je verbazen hoe lastig het kan zijn om het juist te raden!

6. Wie ben ik? 

Dit is een spel die iedereen kent en easy is om te spelen. Je hebt namelijk niet  veel nodig. Plak allemaal blind een papiertje met de naam van een willekeurig persoon op je voorhoofd. Door vragen te stellen moet je raden wie er op jouw voorhoofd staat. Degene die als eerste raadt wie hij is, wint!

via GIPHY

Vind je bordspelletjes leuker? Met dit spel heb je sowieso een geslaagde avond. Cheers!

Bron: burddy.nlBeeld: iStock.com