News

Disney kondigt een nieuwe serie aan (en wij kunnen niet wachten om ‘m te bingen)

Wie dol is op Disney kan zich alvast gaan verheugen: er zit een nieuwe serie aan te komen. Disney heeft aangekondigd een nieuwe serie te maken in samenwerking met een Afrikaans animatiebureau. De serie zal er niet alleen prachtig uit komen te zien, zoals we dat van Disney gewend zijn, maar zal ook serieuze, belangrijke thema’s behandelen. Wij kunnen niet wachten!

Yes, je leest het goed. Er is weer een nieuwe serie van Disney in aantocht. De nieuwe serie zal een samenwerking zijn tussen Disney en het Afrikaanse animatiebureau Kugali.

De makers van het animatiebureau Kugali vinden dat het tijd is dat er meer diversiteit komt in sciencefiction. In een interview met BBC vertelt Ziki Nelson, één van de makers van Kugali: “Het is opvallend dat er daarin bijna geen zwarte personages te vinden zijn. Het was alsof we daarmee de boodschap wilden doorgeven dat er in de toekomst geen zwarte mensen meer leven”. Tijd voor verandering dus, en daar was Disney het mee eens.

Nieuwe Disney serie: Iwájú

De naam van de nieuwe serie is ‘Iwájú en de serie speelt zich af in Lagos, een stad in Nigeria. Zoals we eerder in dit artikel al beschreven zal er in de serie in worden gegaan op serieuzere thema’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ongelijkheid in klassen en de ongelijke kansen die dit met zich mee brengt. Een serie waar ook nog eens iets van te leren valt, dus. 

Maar wanneer is de nieuwe serie van Disney te bekijken? Nou, we moeten nog even geduld hebben. De serie zal namelijk vanaf 2022 te zien zijn op Disney+. Tot die tijd nog maar even alle andere series van Disney bingen dan maar ;-).

View post on Instagram
 

Bron: kugalimedia, funx, bbcBeeld: kugalimedia

Must reads 👀