Uit onderzoek blijkt: Disneyfilms kijken is gezond

News door roos

Kijk jij soms ook stiekem veel liever een Disney film dan dat je moet beginnen aan een nieuwe serie met al dertien seizoenen? #guilty! Ook al weten we dat de prins Sneeuwwitje wakker kust en kennen we de meeste scènes van de Lion King uit ons hoofd, vanaf nu kun jij ongegeneerd Disney films kijken want het blijkt namelijk hartstikke goed voor je te zijn.

Disney films

Kijk je regelmatig Disney films? Grote kans dat jij je na de Lion King 1, 2 en 3 een stuk gelukkiger voelde! Volgens professor Kelly Tenzek, gespecialiseerd in 'end of life communication' werkt het kijken naar Disney-films namelijk als therapie. Ja, echt.

disney films gezond

Disney als therapie

De Amerikaanse professor analyseerde 57 Disney films (geef ons zo'n baan!) waarbij er 71 mensen overlijden in de film. Finding Nemo's moeder is opgegeten in de oceaan, de ouders van Frozen's Elsa en Anna zijn verdwijnen in de zee en laten we het niet hebben over de hartverscheurende scène waarin Bambi zijn moeder kwijtraakt... Toch maken juist dit soort films moeilijke onderwerpen als dood, angst of verlies bespreekbaar en leer je onbewust dat deze dingen bij het leven horen. Een moeilijk gesprek wordt op jongere leeftijd makkelijker en begint hierdoor op een minder bedreigende manier. En hey, het fijne aan Disney films is dat ze wél altijd goed eindigen. Het komt altijd weer goed komt en de personages vinden het geluk weer terug.

Beeld: iStock | Bron: Prima.co.uk