Travel

Deze 8 onontdekte steden wil jij na de lockdown bezoeken

 

Helaas zitten we op dit moment wéér in een lockdown. Ontzettend balen, maar gelukkig weten we dat dit niet voor altijd zal zijn! Wij kunnen dan ook niet wachten om straks weer op citytrip te gaan. Wij geven je alvast wat inspiratie voor leuke bestemmingen, waar je misschien niet direct aan denkt. 

1. Zagreb, Kroatië

Zagreb is de hoofdstad van Kroatië. Het is geen grote stad, dus je kan Zagreb al in twee á drie dagen ontdekken. Perfect voor een korte getaway! Zagreb zit vol met gezellige restaurants en barretjes en heeft veel street art.  

 

2. Bilbao, Spanje

Als je aan een stedentrip in Spanje denkt, denk je al snel aan Madrid, Sevilla of Barcelona. Maar Bilbao is óók een ideale stad voor een citytrip. Je moet Bilbao echt op je travel bucketlist zetten als je een liefhebber bent van kunst. Je kan hier namelijk het Guggenheim Museum bezoeken. Alleen al van de buitenkant ziet dit museum er erg bijzonder uit. 

 

3. Porto, Portugal

De meeste mensen die Portugal bezoeken voor een stedentrip, kiezen voor de hoofdstad Lissabon. Maar Porto is ook zo leuk! De stad ligt aan de Atlantische Oceaan, wat het perfect maakt voor iedereen die graag stad met strand combineert. Yay!

 

4. Tallinn, Estland

Tallinn is de hoofdstad van Estland. De stad is niet groot en dit geeft een knus gevoel. Tallinn lijkt soms wel een beetje op een Scandinavische stad. Dit is niet zo gek, want vanaf Tallinn kun je namelijk de boot pakken naar Helsinki in Finland. Misschien een combi-tripje doen? 😉

 

5. San Marino (Italië)

Italië staat tussen haakjes, omdat San Marino eigenlijk een onafhankelijk land is. Wow! Dit landje ligt middenin Italië. Vanaf de stad Bologna is San Marino makkelijk te bereiken. 

 

6. Hamburg, Duitsland

De meeste mensen kiezen voor Berlijn wanneer ze naar Duitsland gaan. Maar heb je weleens aan Hamburg gedacht? Als jij ook dol bent op Fritz-Kola, dan is Hamburg the place to be. In deze hippe stad is het drankje namelijk geïntroduceerd. Cheers!

 

7. Ljubljana, Slovenië

Ljubljana is klein maar fijn. Deze hoofdstad heeft een centrum zonder auto’s en is erg populair onder studenten. That means: veel gezellige barretjes! Ljubljana is een beetje vergelijkbaar met Utrecht, het heeft namelijk ook een mooie gracht. 

 

8. Glasgow, Schotland

Wil je een citytrip graag combineren met shoppen? Dan is Glasgow jouw volgende bestemming. Het is de grootste stad in Schotland. Vroeger stond Glasgow vooral bekend als een arme arbeidersstad, maar tegenwoordig is het hip and happening. 

Mis je het reizen ook zo erg? We get it. Volg deze Instagram accounts voor jouw dagelijkse dosis wanderlust. 

Bron: travelaar.nl, anwb.nlBeeld: iStock.com