Travel

Met de trein naar Berlijn? Dit zijn de 10 leukste hotspots

De scholen zijn pas net weer begonnen. Toch herken je het gevoel waarschijnlijk wel, je bent alweer toe aan een mini break! Gelukkig ligt de herfstvakantie al weer om de hoek. Mocht je er nou even tussenuit willen, dan is Berlijn echt een aanrader. Het is een super coole en mooie stad waar van alles te beleven is. Dus, plan vooral die bestie trip en ga met de trein naar Berlijn! In dit artikel vind je 10 hotspots in Berlijn.

De 10 leukste hotspots van Berlijn 

1. Bikini Berlin

Bikini Berlin is zeker een must see! Dit warenhuis is namelijk heel erg bijzonder. Je kunt op de begaande grond naar het bavianenverblijf van Zoo Berlin kijken. Over de hele begane grond zijn banken neergezet, zodat je lekker kunt chillen. Zelfs aan gratis WiFi is gedacht! Omdat het een warenhuis is kun je er obviously ook winkelen. Er zitten pop-up stores in het gebouw. Wat er verkocht wordt wisselt dus steeds. Je kunt er voornamelijk artsy dingen vinden, zoals veel kunst en hippe kleding. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bikini Berlin (@bikiniberlin) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bikini Berlin (@bikiniberlin) op

2. Mauerpark

Op zondag is er niet zo veel te doen in Berlijn. Alle winkels zijn namelijk gesloten. De meeste Berlijnse locals gaan op zondagen met mooi weer naar parkjes. Het Mauerpark is zo'n park dat mega geliefd is onder de locals. Je kunt er namelijk veel doen! Iedere zondag staan er foodtrucks, er wordt livemuziek gemaakt en je kunt er een hele grote vintage markt vinden. Als je klaar met eten en shoppen bent, dan kun je op de heuvels van het uitzicht genieten op een van de schommels. 

3. Mitte

Mitte is zo'n beetje het centrum van Berlijn. Berlijn heeft niet echt een stadscentrum, maar als er een plek aangewezen moet worden dan is het Mitte wel. Hier kun je namelijk de meeste bezienswaardigheden vinden! Zoals de Brandenburger Tor, Berliner Dom, en het Holocaustmonument en Alexanderplatz. Mitte is dus echt een must visit. 

4. Kaufhaus des Westens

Als je aan Londen denkt, dan denk je aan Harrods. Als je aan Berlijn denkt dan moet je echt een bezoekje brengen aan Kaufhaus den Westens A.K.A. KaDeWe. Dit Duitse warenhuis heeft vanbinnen dezelfde uitstraling als Harrods en zeg nou zelf, dat moet je toch gezien hebben!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door KaDeWe (@kadeweofficial) op

5. Friedrichshain

Friedrichshain is een hippe punky, alternatieve wijk waar je even doorheen moet lopen. Je vindt er veel boetiekjes en gezellige budget proof restaurantjes. 

6. Boxhagener Platz vintage markt 

Op deze vintage markt kun je letterlijk van alles tegenkomen. Van een coole Levi spijkerjas tot een oude platenspeler. Als je goed zoekt kom je pareltjes tegen in Boxhagener Platz. 

7. Monkey Bar

Deze bar is ontzettend bijzonder door het uitzicht! Monkey Bar zit op de tiende verdieping, dus met goed weer heb je mooi uitzicht over de hele stad. De cocktails zijn alleen wel een beetje aan de prijzige kant (rond de 13 euro), maar je krijgt er dus wel een 365 graden uitzicht voor terug. Als je goed kijkt, dan kun je misschien wat apen spotten. De bar zit namelijk naast Zoo Berlin!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Monkey Bar (@monkeybar_25h) op

8. Factory Girl 

Als je een Instagrammable plekje zoekt waar je heerlijk kunt ontbijten, dan moet je bij Factory girl zijn. Er staan healhy bowls op de kaart, maar je kunt er bijvoorbeeld ook lekkere pannenkoeken eten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FACTORY GIRL (@factorygirlrestaurants) op

 

9. Voo Store

Kreuzberg is een andere toffe wijk waar je echt heen moet. Hier kun je onder andere de Voo Store vinden. Een supergrote winkel die een beetje lijkt op het Parijse Colette - high end dus. Door het hele gebouw hangt ontzettend veel kunst! Als je geen groot budget hebt, is de Voo Store daardoor nog steeds het bezoeken waard. 

10. Hackesche Höfe

De naam zegt het al, maar Hackesche Höfe is een super cute hofje. Je kunt hier van alles vinden. Van een bioscoop tot aan winkeltjes en theaters. Hackersche hof is perfect voor wanneer het regent, want een groot gedeelte is overdekt. Als de zon wel schijnt kun je lekker zitten op het schattige binnenplein. 

Ben je gek op lekker eten, maar bezoek je liever wat hotspots dichterbij huis? Dat kan! Hier vind je een aantal Instagram-waardige plekken in Nederland.

 

Bron: Vogue, yourlittleblackbook | Beeld: IStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved