Food

Macarons maken was nog nooit zo makkelijk als met dit recept 

Bonjour madame et monsieu. De laatste tijd dromen wij steeds vaker van de macarons van Ladurée. Yummy! Die Franse koekjes zijn gewoon écht hemels, right? Voor iedereen die ze ook mist hebben wij iets leuks. Want, met dit lekkere recept kun je zelf super easy macarons maken. Sounds amazing – al zeggen wij het zelf. 

Macarons maken dat klinkt misschien heel scary. But trust us. Het is zeker goed zelf te doen. Er zijn alleen een paar dingetjes waar je op moet letten. Zo is het bijvoorbeeld mega important om je macarons even te laten reizen voordat je ze gaat afbakken. Hoe je dit doet? Nou, je laat ze een paar minuten staan en daarna ben je good to go. Daarnaast mag de oven niet te heet, maar ook niet te koud zijn. De juiste temperatuur zorg ervoor dat ze mooi gaar worden. Macarons maken is echt niet zo moeilijk als dat het lijkt. Give it a try en oefening baart kunst! 

Macarons maken was nog nooit zo makkelijk als met dit recept 

Ingrediënten: 

– 200 gram fijne suiker
– 80 gram amandelmeel
– 2 eiwitten
– 1 eetlepel rozenwater
– roze kleurstof
– 70 gram geleisuiker
– 100 gram frambozen
– 1 glas champagne
– 125 gram roomboter
– 30 gram poedersuiker
– 1 eetlepel rozenwater

Macarons maken doe je zo

Let’s start. Je begint met het maken van de macarons. Yummy. Hiervoor moet je de eiwitten goed kloppen. Dus, het eiwit moet lekker schuimig worden. Heb je een schuim party in je kom? Nice! Voeg dan de suiker toe en blijf kloppen tot dat het een stevig mengsel geworden is. Next step: je mag het rozenwater en de kleurstof toevoegen. Oeh. Look at that pink color. Vervolgens mag je het amandelmeel boven het beslag zeven. Goed, maar vooral rustig door roeren!  

We willen natuurlijk niet dat de macarons blijven plakken, dus leg eerst een stukje bakpapier neer op een bakplaat. Hierop ga je rondjes spuiten van het roze eiwit mengsel. Side note: probeer alle rondjes net zo groot te krijgen, anders krijg je straks geen mooie macarons. Ben je ready? Dan mag je de bakplaat 20 minuutjes wegzetten. Want, die tijd hebben de macarons nodig om te reizen. It’s time to heat the oven. Dus, verwarm de oven voor tot 140 graden. Bak de macarons 20 minuten af. Als het goed is zijn ze na die minuten lekker gaar. Hoe je dit kan checken? Nou, gare macarons krijg je easy van het bakpapier af. 

Nu is het tijd voor de vulling. Yummy! Kook de frambozen, champagne en de geleisuiker tot een jam. Dit heeft best even wat tijd nodig. Laat de jam vervolgens afkoelen en stop het in een spuitzak. Next step: je mag je de botercrème gaan maken. Oeh. Dit doe je door de zachte boter op te kloppen met poedersuiker, wat kleurstof en rozenwater. Ook dit delicious mengsel mag je in een spuitzak stoppen. 

Now it’s time for the fun part. We gaan de macarons maken! Of, eh, in elkaar zetten in kok de bouwer style. In het midden van de afgekoelde macaron spuit je een klein beetje champagnejam. Hieromheen mag je de botercrème spuiten. Ready? Druk dan voorzichtig de andere macaron er tegenaan. That’s it. Herhaal dit bij de rest van de macarons en je hebt heerlijke Franse koekjes gemaakt. Bon appetit.

Bron: FavorFlavBeeld: iStock

Must reads 👀