Food

Zo maak je de lekkerste donuts thuis

Echte Americain sweethearts zijn deze donuts en zelfgemaakt zijn ze nog lekkerder! Met dit recept hoef je niet elke dag naar de supermarkt te racen om je favoriete donuts te halen, nu kun je ze lekker thuis maken. Zo groot als je maar wil.

Zo maak je de lekkerste donuts thuis

Dit heb je nodig om donuts te maken
– 350 gr bloem
– 165 ml melk
– 1/2 tl zout
– 50 gr suiker
– 40 gr boter
– 7 gr gist
– 1 ei M
– Fijne kristalsuiker
– Olie om in te frituren

Aan de slag om donuts te maken
Pak een kom en doe hier bloem, zout, suiker, boter en het gist in. Voeg al roerend het ei en de melk toe. Tijd om lekker te kneden met je handen. Zorg ervoor dat het een samenhangend deeg wordt. Schenk niet gelijk alle melk erbij, doe dit in stukjes zodat het niet te soppig wordt. Maak een bol van het deeg en doe het in een met olie ingevette kom. Nu moet je eventjes geduld opbrengen. Laat het deeg de komende 1,5 staan zodat het zich kan verdubbelen. Als de tijd om is kun je het deeg in 10 balletjes verdelen en druk je het een beetje plat. Maak met je vinger een gat in het midden. Leg het deeg op het bakpapier en laat het opnieuw een half uur rijzen. Verwarm ondertussen de olie in een frituurpan en zet een bord klaar met een laag kristalsuiker erin. Bak de donuts op ongeveer 175C, want ze worden al snel donker. Laat ze een beetje uitlekken op keukenpapier, haal ze vervolgens door de fijne kristalsuiker en laat ze dan afkoelen op een rooster. Tijd om het op te eten!

View post on Instagram
 

Bron: PatteserieBeeld: Unsplash

Must reads 👀