Lifestyle

Met deze 8 tips creëer jij het perfecte thuisrestaurant

Nu we niet meer naar restaurants kunnen om van lekkere etentjes te genieten, moeten we er thuis maar het beste van maken. Dus, wat dacht je van een thuisrestaurant? Met een beetje creativiteit kun je alsnog van een etentje genieten zoals je dat in een restaurant ook zou doen, maar dan thuis. Dit zijn de beste tips voor het perfecte thuisrestaurant.

☆ Vervang licht voor kaarslicht
Verlichting draagt veel bij aan de gezelligheid. En je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat kaarslicht een stuk meer sfeer brengt dan licht van een tl-buis bijvoorbeeld. Dim daarom de lichten of doe de lichten helemaal uit, en steek hier en daar wat kaarsen aan. Gezellig!

☆ Zet de muziek aan
In een restaurant is er vaak een muziekje op de achtergrond te horen, dus dat kun je thuis ook makkelijk doen. Welke muziek je op de achtergrond zet is afhankelijk van de sfeer die je in je thuisrestaurant wilt creëren natuurlijk. Maar misschien is rustige muziek een goed idee als je nog rustig met elkaar wilt praten.

☆ Print een menukaart
Om nog meer het gevoel te krijgen dat je in een restaurant bent, kun je menukaarten neerleggen. Print een menukaart uit waarop staat wat je die avond op je bord kunt verwachten, of maak de menukaart bijvoorbeeld met de hand. Scheelt ook weer inkt ;-).

☆ Dek de tafel 
‘s Avonds zet jij waarschijnlijk altijd wel borden, glazen en bestek op tafel, maar in je thuisrestaurant heb je de mogelijkheid om eens even goed uit te pakken. Pak je mooiste tafelkleed of placemats uit de kast, kies voor het mooiste servies en zorg ervoor dat alles goed bij elkaar past.

☆ Voeg decoraties toe aan tafel
Naast dat je de tafel kunt dekken met benodigdheden, zie je in restaurants ook vaak decoraties op tafel staan. Versier de tafel zo gezellig mogelijk, op een makkelijke manier. Voeg bijvoorbeeld decoraties toe die met het seizoen te maken hebben. Is het herfst? Dan versier je de tafel met dennenappels, rode kaarsen en sfeerlichtjes. En zo pas je de decoraties aan aan ieder seizoen.

☆ Houd je aan een dresscode
Als je thuis eet wil je nog weleens een makkelijke, comfy outfit aantrekken. In het thuisrestaurant zijn alle outfits die er ‘te comfy’ uitzien verboden. Maak aan iedereen duidelijk wat de dresscode is, en maak je echt klaar om te gaan eten zoals je dat ook bij een restaurant zou doen. Kan dat ene leuke jurkje eindelijk weer uit de kast worden gehaald!

☆ Sloof je uit in de keuken
Trek eens wat kookboeken tevoorschijn, en probeer gerechten te koken die je nog niet eerder hebt gekookt. Dus ga deze keer voor een culinair hoogstandje, in plaats van een gerecht met aardappelen en groente. Want eerlijk is eerlijk: dat bestel je in een restaurant ook bijna nooit.

☆ Laat eten thuisbezorgen
Je kunt zelf koken, maar je kunt ook eten thuis laten bezorgen. Op die manier wordt het echt een restaurant, want je hoeft niet eens voor je eigen eten te zorgen. Kies iets lekkers uit, en eet het op in jullie eigen thuisrestaurant. Wedden dat het eten nu nóg beter gaat smaken, door de mooie omgeving?

Beeld: iStock