Food

Over dit typisch Nederlands eten verbazen buitenlanders zich

typisch-nederlands-eten

Krijgen jullie tijdens een vacay ook altijd de vraag wat nu écht typisch Nederlands eten is? Wij komen vaak niet verder dan het noemen van een zakje drop. Herken je deze struggle? Dan hebben wij speciaal voor jou hier een lijstje met al onze dutch delicious goodies. 

1. Stroopwafels

Yummy! Als er iets typisch Nederlands is, dan zijn het stroopwafels wel. So delicious. Deze heerlijke koeken met karamel er tussen zijn toch iedereens favourite? Wist je dat ze warm ook erg lekker zijn? Stop ze dus een paar seconde in de magnetron. Smullen geblazen.

2. Stamppot 

Wow! Als je aan Nederland denkt, dan denk je toch meteen aan stamppot. We love it. Een avg’tje hoort dus echt thuis in het rijtje van typisch Nederlands eten.

3. Haring 

Damn, wat is een vette haring toch lekker. Wil je deze vis op z’n typisch Nederlands eten? Hap de haring dan af en zeg always ja op de ”wil je er zuur en uitjes bij” vraag.

4. Drop

You love it or hate it! Dropjes zijn in tegenstelling tot stroopwafels niet iedereens favourite. Ondanks dat ze in superveel heerlijke smaakjes komen zoals muntdrop, honingdrop of Engelse drop moet je er echt van houden.

5. Oliebollen 

Wat zeker niet op het typisch Nederlands eten lijstje mag ontbreken zijn oliebollen. Yummy! Met of zonder krenten, ze smaken delicious. oliebollen zijn hands down onze favoriet tijdens oud en nieuw.

6. Poffertjes

Move over pannenkoeken! Deze kleine variant is typisch Nederlands en zijn ook nog eens extra lekker.

7. Tompoucen

Over de wereld kun je natuurlijk gebakjes kopen. Alleen, de allerlekkerste A.K.A. de tompouce, die vind je hier. Yummy!

Lees ook:
26 Brabantse uitspraken waar je niks van begrijpt

8. Kaas

Ik ben een klant ik wil ook kaas! Grapje. Wij Nederlanders staan natuurlijk bekend om onze kaas! Als je dus aan typisch Nederlands eten denkt, dan zeg je meteen volmondig cheese.

9. Frituur snacks 

Oeh! Zijn we stiekem allemaal niet mega gek op frikandellen en kroketten. We love it. Wist je dat het super special is dat je in ieder centrum typisch Nederlands eten uit de muur kan trekken?

10. Mayonaise

Last but not least is ons favourite sausje: mayonaise. Yes really! Wij zijn gewend om een heerlijke klodder mayo op onze frietjes te doen. In het buitenland is dit dus echt not done. Daar eet iedereen namelijk ketchup.

Beeld: pinterest