Films & Series

Deze 5 Netflix documentaires moet jij gezien hebben


Je herkent het vast wel: je hebt een heerlijk avondje voor jezelf gepland en je kan niet wachten om een goede documentaire te kijken. Je ploft op de bank met een dekentje, warme chocomelk en – natuurlijk – wat snacks. Maar dan begint de struggle, wat ga je kijken?! Je spendeert je tijd volledig aan het scrollen op Netflix, op zoek naar de perfecte film. Om vervolgens uit frustratie maar niets te kijken. Say no more, wij snappen dit helemaal. We hebben daarom de vijf beste Netflix documentaires voor je op een rijtje gezet. 

Netflix documentaire: Feminists: what were they thinking?

Ben jij een feminist en gek op women empowerment? Dan is dit echt iets voor jou. In deze documentaire wordt aan de hand van een boek met prachtige foto’s teruggekeken naar een groep powervrouwen uit de jaren ’70. Zij vertellen over hun acties uit die tijd en wat voor effect dit heeft gehad. Een inspirerend verhaal die laat zien dat we er nog niet zijn, maar wel al flinke stappen hebben gemaakt. Go girls!


Netflix documentaire: The Social Dilemma

The Social Dilemma heb je vast en zeker al voorbij zien komen. Toch mag hij niet in de rijtje ontbreken, het is namelijk een echte eyeopener. Deze documentaire onderzoekt de gevaren van de sociale netwerken waar wij allemaal zo dol op zijn. De makers van onze favoriete apps waarschuwen je over de negatieve kanten van onder andere Instagram, Facebook en Twitter. Wedden dat jij na het kijken je telefoon sneller aan de kant legt?


Netflix documentaire: Miss Americana

Afgelopen zomer was daar opeens het nieuwe album van Taylor Swift. Folkore staat sindsdien bij ons op repeat. Kan jij ook geen genoeg krijgen van Taylor en haar muziek? Dan is dit een echte must see! Taylor wordt in deze documentaire een aantal jaar gevolgd. Je krijgt een kijkje in haar leven als zangeres en songwriter. Na het zien van deze film kunnen wij alleen maar zeggen: Taylor, we love you even more!


Netflix documentaire: Crip Camp

Soms heb je gewoon zin in een feelgood verhaal. Deze tip is dan de perfecte optie! Een groep tieners met een beperking gaan eind jaren ’60 op zomerkamp. Tijdens dit kamp krijgen zij de inspiratie om een beweging op te richten die opkomt voor meer gelijkheid. In de documentaire blikken de deelnemers van dit kamp terug op deze tijd. En een fun fact: wist je dat Barack en Michelle Obama als producer meewerkten aan deze film? Kijken dus! 


Netflix documentaire: Wild Wild Country

Als laatste tip hebben wij een docuserie voor je. Dit is voor iedereen die fan is van misdaad en het liefst helemaal wordt meegenomen in een verhaal. In deze zes afleveringen val je van de ene verbazing naar de andere. Steeds wanneer je denkt het kan niet erger, doen de documentairemakers er nog een schepje bovenop. Deze Netflix documentaire gaat over sekteleider en goeroe Bhagwan Sri Rajneesh. Hij reisde vanuit India naar Oregon om daar samen met zijn volgelingen een stad op te richten. Wij willen verder geen spoilers geven maar we kunnen je vertellen dat dit niet vanzelf gaat. 

 

Mocht je niet zo’n fan zijn van documentaires hebben wij hier een rijtje voor de échte nerdy filmlovers. Of als je zin hebt in een spicy avond: check hier de meest sexy films op Netflix. 

Beeld: Unsplash